Trener Fenerbahčea otvoreno o Kruniću: "Ponekad ne vidite ono što on radi..."

Želi ga u svom timu

Trener Fenerbahčea otvoreno o Kruniću: "Ponekad ne vidite ono što on radi..."

Edmir Škorić

Trener Fenerbahčea İsmail Kartal insistira da njegovoj ekipi treba veznjak Milana Rade Krunić.

Krunić je odigrao 90 minuta u pobjedi Rossonera od 2:0 nad Bolonjom u ponedjeljak na otvaranju Serije A u sezoni 2023-24. On je ključni igrač za Rossonere, posebno otkako je Ismael Bennacer van terena nekoliko mjeseci zbog povrede koljena.

Međutim, turski Fenerbahče se trudi da osigura njegov potpis u ljetnom prelaznom roku. Edin Džeko se zalagao za ovaj transfer, ništa protiv nema ni sam Krunić, ali Milan nema namjeru da ga tako lako izgubi.

Prethodna ponuda Turaka od sedam miliona eura nije zadovoljila čelnike Milana, koji traže preko 10 miliona. Spremni su se i odreći Krunića, ali ako dobiju ponudu koja bi ih zadovoljila.

Kako prenosi Milannews, Fenerov trener Kartal otvoreno je potvrdio interesovanje za vezistu iz Foče.

Oglasi

“Ponekad ne vidite šta Krunić radi na terenu, ali našem timu treba upravo igrač poput njega ili neko sa sličnim karakteristikama", kazao je Kartal.

Krunić (29) ima ugovor sa Milanom do juna 2025. Dok se Stefano Pioli nada da će zadržati bivšeg veznog igrača Empolija, rado bi se razišao s Divockom Origijem kojeg, prema Calciomercato.com, želi Sheffield United našeg Anela Ahmedhodžića.

Origi se navodno želi vratiti u Englesku i obratio mu se klub iz Premier lige. Još uvijek nema ponude na stolu i razgovori nisu u poodmakloj fazi, ali Milan se nada da će se ovog ljeta rastati od bivšeg napadača Liverpoola, jednog od igrača koji najviše zarađuju.

Milan je doveo čak 10 novih igrača, bilo je i odlazaka, no itekako u rosteru ima još onih koje bi klub rado prodao do kraja mjeseca.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Što se Krunića tiče, očito postoji mogućnost transfera, ali vremena je sve manje. Fener, koji je u prvenstvu ušao sa dvije pobjede i tri pogotka novajlije Džeke, morat će da bude konkretniji i da podeblja ponudu za reprezentativca BiH.

Odavno se šuška da je Edin nagovorio Radeta na dolazak u Istanbul, da je veznjak oduševljen idejom, ali jednostavno Pioli nema puno izbora u veznom redu i ne želi se kockati s gubitkom Krunića.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KB9 - Bosnjo cijeni Dzeku i Krunica ali nema dobro misljenje o Pjanici, to se je dokazalo kroz igre Pjanica za reprezentaciju BiH.
0 0
KB9
Hajd ti to objasni nasem Bosnji,Dzeku Krunica Pjanica i sve nase igrace svi vise cijene osim nas samih
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti