Italijani tvrde da se Milan uvrijedio nakon posljednje Fenerove ponude za Radeta Krunića

Italijani tvrde da se Milan uvrijedio nakon posljednje Fenerove ponude za Radeta Krunića

Edmir Škorić

I Edin Džeko pomaže svom sunarodnjaku, ali čini se da je sve uzalud, pošto Milan nema namjeru tek tako lako pustiti Radeta Krunića u Tursku.

Rade Krunić je navodno željan da ide u Fenerbahče kod Edina Džeke, ali najnovija ponuda turskog velikana daleko je od onoga što Rossoneri traže.

Nekoliko izvora u Turskoj je tokom posljednja 24 sata sugerisalo je da je veznjak dogovorio lične uslove i da se zalaže za transfer sa San Sira, ali Calcionews24.com inzistira na tome da najnovija ponuda Fenera iznosi "samo" osam miliona eura, što je povećanje u odnosu na prethodnu ponudu od pet miliona eura, no i dalje je to za Rossonere "uvredljivo malo".

Milan bi da zadrži Krunića, kojeg trener Stefano Pioli neizmjerno cijeni i koristi u svojim utakmicama, ali smatra da ne može da ide za manje od 12 ili 13 miliona eura. Uz to, treba imati na umu da je ranije ovog ljeta vezni red napustio i Sandro Tonali koji je otišao u Newcastle, dok je Ismael Bennacer propustio šest mjeseci zbog teške povrede koljena.

Krunić u oktobru puni 30 godina i ima ugovor s klubom do ljeta 2025. godine, a doveden je 2019. godine iz Empolija za 8,6 miliona eura.

Oglasi

Stekao je status jako važnog igrača u rotiaciji kod Piolija, s klubom osvojio Scudetto i prošle godine igrao polufinale Lige prvaka, ali ne bi imao ništa protiv života na Bosforu i na nagovor Džeke spreman je da mijenja sredinu, mada sada nije sve u njegovim rukama i mora se nadati jedino da će Fener pojačati ponudu i da će istu Milan do kraja prijelaznog roka prihvatiti.

Fočak, koji ima 29 nastupa i četiri gola u dresu reprezentacije BiH, odigrao je do sada u Seriji A 171 utakmicu i postigao je 9 golova uz 12 asistencija.

Kada govorimo samo o prošloj sezoni, Krunić je odigrao 23 meča u Seriji A, ali nije postigao nijedan gol, zabilježivši tek jednu asistenciju, dok je u Ligi prvaka na 11 utakmica postigao i jedan gol.

Bilo bi možda dobro vidjeti ga u tandemu sa Edinom Džekom, ali za sada smo daleko od takvog scenarija. Edin je uradio svoj dio posla, ali pitanje je da li je spreman Fener da poveća skromnu ponudu ili će se okrenuti drugim opcijama za svoj vezni red.

Fener je doveo velike zvijezde ovog ljeta poput Džeke ili Dušana Tadića, a navodno je blizu potpisa i Karl Toko Ekambi iz Lyona. Kamerunac iza sebe ima zavidnu karijeru pošto je ranije igrao za Villarreal koji ga je prije pet godina platio čak 18 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S takvom ekipom Fener će svakako biti jedan od glavnih favorita za osvajanje turskog prvenstva, na šta se čeka već godinama, no prije toga klub želi grupnu fazu evropskog takmičenja. Sada ih čeka Maribor u trećem pretkolu Konferencijske lige, a ukoliko se plasira dalje igraće protiv pobjednika meča Twente - Riga.

Prve utakmice play-offa Konferencijske lige igraju se 24. avgusta, dok su revanš mečevi na rasporedu 31. avgusta.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi