Oglasio se i Hadžibegić nakon povrede Demirovića: " Odluku o tome..."

Sada je sve dosta jasnije

Oglasio se i Hadžibegić nakon povrede Demirovića: " Odluku o tome..."

Esmer Oštraković

Sinoć su iz NFSBiH potvrdili da će Ermedin Demirović propustiti utakmice protiv Portugala i Luksemburga, a razlog je povreda.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u junu nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo utakmicama trećeg i četvrtog kola.

Zmajevi prvo 17. juna igraju u gostima kod Portugala, a tri dana kasnije ćemo ugostiti reprezentaciju Luksemburga.

Selektor Faruk Hadžibegić okupljanje je zakazao za 7. juni u Zenici, a na njemu se neće pojaviti Ermedin Demirović koji je prvi igrač koji je otpao s prvobitnog spiska.

Razlog njegovog izostanka je povreda meniskusa, te će na njegovo mjesto doći neki drugi igrač, a opcije su, rekli bismo, tri.

Jasno je tako da će umjesto njega "upasti" neko sa rezevnog spiska, a tamo se nalaze: Sanjin Prcić, Haris Duljević, Jasmin Mešanović, Said Hamulić, Vladan Danilović, Osman Hadžikić, Josip Ćorluka, Hrvoje Barišić, Elvir Duraković i Armin Hodžić.

Oglasi

O svemu se na svom Facebook nalogu oglasio i selektor reprezentacije BiH, Faruk Hadžibegić.

"Sa spiska igrača, koje sam planirao za utakmice protiv Portugala i Luksemburga, nažalost, otpao je naš napadač Ermedin Demirović, kojeg u utorak očekuje operacija.

Demiroviću želim brz oporavak i što brži povratak na teren, a jasno je da će nam mnogo nedostajati u naredne dvije utakmice.

Odluku o tome, ko će na spisku zamijeniti Demirovića, donijet ću nakon vikenda, u kojem ću još jednom provjeriti formu igrača sa proširenog spiska.

Računali smo na to da će biti problema sa povredama, pa smo se pripremili i napravili i prošireni spisak igrača, upravo zbog ovakvih i sličnih situacija", napisao je Hadžibegić.

Najviše izgleda da bude pozvan umjesto Demirovića, rekli bismo, ima Jasmin Mešanović koji igra standardno u Mađarskoj za Kisvardu. Ove je sezone postigao devet golova, a u martu je također bio na spisku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Said Hamulić se našao na rezervnom spisku i i on čeka svoju priliku, no od dolaska u francuski Toulouse nije postigao niti jedan pogodak i igrao je samo 149 minuta u ovoj polusezoni.

U nekim kombinacijama pozivu se može nadati i Haris Duljević koji je lijevo krilo, a koju je poziciju u posljednje vrijeme pokrivao Ermedin Demirović.

Top Komentari

GuiliDamou
E chuy meshanovich ima najveche shanse? Pa dokle vishe chete se blamirat za 100 eur koye vam plati lyakse iz sela pored srebrenika? Pa bolye pozvat Ramicha iz Igmana, vishe chemo hayra vidyet. Meshanovich je fudbalski mrtva osoba, 30+ godina, od nyega mi nikakvu pomoch ne dobismo!!!
1 0
Vrbaski
Hadžikarić je prevara od selektora,
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi