Krunić: Šta fali reprezentaciji? To nije pitanje za mene, ja sam ovdje ispred igrača...

Veznjak Milana pred Italiju

Krunić: Šta fali reprezentaciji? To nije pitanje za mene, ja sam ovdje ispred igrača...

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina će Ligu nacija zatvoriti domaćom utakmicom na stadionu Grbavica protiv Italije.

Ispred igrača medijima se u najavi utakmice obratio veznjak Milana, Rade Krunić. 

Obično se kaže da je atmosfera u ekipi odlična i da će igrači dati maksimum, međutim na terenu to izgleda drugačije. Da li postoji neki određen sistem u kojoj ekipa treba igrati, znaju li igrači svoje obaveze na terenu?

"Sigurno znamo šta trebamo raditi na terenu, znamo formaciju koju poznajemo dugi niz godina igramo, dobijemo jasne instrukcije i na nama je da to odradimo na način na koji trebamo. U posljednje vrijeme je to izostalo, izostali su i rezultati, nismo to ostvarili na pravi način, mislim da moje i kolege dajemo maksimum, iako to možda ne izgleda tako, sigurno možemo jače i bolje, možemo jače svi, mi igrači, Savez, novinari, ali dat ćemo maskimum tako će biti i sutra."

Šta fali reprezentaciji BiH? Je li problem u igračima, stručnom štabu ili nečemu trećem?

"Iskreno ja sam igrač, ne mogu da ulazim u ta pitanja, to nije pitanje za mene šta fali reprezenaciji, mogu govoriti u svoje ime, da smo pobijedili Sjevenu Irsku ne bi se pričali o ovome, ne bi se pričalo o rezutlatima, svi bi nas hvalili i dizali u nebesa, svi smo na neki način krivi, svi smo mogli doprinijeti više i da smo pobijedili u toj utakmici, sve bi bilo drugačije."

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Da li je Krunić razgovarao s nekim od saigrača iz Milana koji će sutra igrati protiv Zmajeva?

"Večeras sam htio da im poželim dobrodošlicu odlično poznajem nekoliko igrača iz ekipe Milana, dolaze sa željom da pobjedom, treba im pobjeda da bi se plasirali na završni turnir, s nekim ću se čuti, da im poželim sreću i dobrodošlicu u Sarajevo, u Bosnu...", završio je Krunić.

Top Komentari

Edin
I ovi novinari su katastrofa. Cuj pitanja: Da li postoji neki odredjeni sistem u kojem ekipa treba igrati? Pitanje bi trebalo da glas: Da li postoji precizno odredjena strategija u kojoj reprezentacija djeluje. A pod tim se podrazumjeva strateski plan na duze staze.
8 0
Penderinos
Samo cu ovo napisati : Sarajevo, Malmo ( potencijalno Chelsea/Milan, Hoffenheim, Ferencvaros, Barcelona, Milan, Torino, Bašakšehir, Roma, Sarajevo. Tako izgleda nas tim kada bi se gledali klubovi u kojima igraju zmajevi. I doista, covjek bi rekao da je u najmanju ruku u pitanju Poljska ili Turska. Stžramota kako igraju za nacionalni tim
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi