Adnan Čustović: Liga A Lige nacija je prejaka za nas

Pred duel s Italijom

Adnan Čustović: Liga A Lige nacija je prejaka za nas

A. Čaušević

Adnan Čustović, jedan od pomoćnika selektora Dušana Bajevića, govorio je na današnjoj press konferenciji pred duel s Italijom.

BiH će sutra ugostiti Italiju u meču Lige nacija i traži prvu pobjedu u 2020. godini.

"Svi smo razočarani ovakvom situacijom, igrači jer u 2020. još nema pobjede, ali s druge strane da je ova grupa A Lige nacija prejaka za nas. Kad pogledamo ranking tih reprezentacija, oni su među 10 najboljih reprezentacija na svijetu, mi smo 52. na FIFA ljestvici, ali ja volim BiH kada gubi i kada pobjeđuje", rekao je Čustović, dodavši:

"Utakmica protiv Sjeverne Irske mi je ostala u grlu, trebali smo pobijediti, to je bio cilj da se plasiramo u finale baraža, ali Sjeverna Irska je zeznuta ekipa, ta utakmica me razočarala jer smo bolji i kvalitetniji. Moglo je bolje i protiv Irana, a protiv Italije smo odigrali kvalitetno u Ligi nacija, te protiv Nizozemske u Zenici gdje smo mogli pobijediti u prvih 15 minuta. Kada vidimo vrijednosti igrača Italije i Nizozemske, trebamo biti objektivni.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Treći ili četvrti šešir, sve će to biti isto. Ako mi nađemo kvalitet koji imamo, ne trebamo se bojati ni drugog ni šestog šešira. Znamo da je teže ako dobiješ dvije - tri jake reprezentacije, ali to ništa ne mora da znači."

Top Komentari

Uranija
Bili smo i mi 13. na FIFA ranking listi...ali htjeli smo više pa dobili k.... sad lagano sa tom kitom da ponosno paradiramo...
9 1
rabodimis
Prejaka je i liga D sa vama.. Realno. Ko kakve pi*kice, mlohave cune.. Sve to znamo i bez tebe "junacino", cudno bi bilo da ste nasli neko rjesenje, strategiju, plan.. Idi je*o te onaj ko te doveo tako bezmu*og.. napravili ste vasar od reprezentacije pa sad opravdavate sljedeci ciklus i nove sramote.. Hvala Bogu pa nam dodje Vinko a ne ovaj smrad... Ambiciozan covjek ko moja papuca... Pun je nakog zara i zelje za borbom, nebi taj pogeo glavu za pare.. ovo je slucajno izjavio..
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi