Krunić, ipak, večeras predvodi Zmajeve

Uprkos određenim problemima s povredom

Krunić, ipak, večeras predvodi Zmajeve

Haris Zilić

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine večeras u Bratislavi očekuje duel drugog kola kvalifikacija za EURO 2024. godine protiv selekcije Slovačke.

Nakon trijumfa u Zenici protiv Islanda rezultatom 3:0 u našem taboru je odlična atmosfera i nema sumnje da svi želimo još jedan dobar rezultat koji bi nas ozbiljno približio zacrtanom cilju već na startu kvalifikacija, a to je plasman na EURO.

Navijači naše selekcije i javnost sa nestrpljenjem očekuju sastav koji će selektor Hadžibegić izvesti večeras u Bratislavi.

Pod upitnikom kod naše selekcije je bio Rade Krunić, međutim kako javljaju dopisnici portala Sportsport, Krunić će zbog velike važnosti utakmice stisnuti zube i predvoditi Zmajeve, ukoliko se do prvog sudijskog zvižduka sta ne promijeni.

Edin Džeko nije potpuno spreman i po svemu sudeći će biti na klupi iako je sinoć trenirao, a poznato je da je i Sead Kolašinac otpao jer se ranije povrijedio na utakmici Marseillea, dok od ranije nema ni Miralema Pjanića, a ni Muhameda Bešića.

Slovaci su večeras možda pod većim pritiksom.

Oglasi

U prvom kolu razočarali su i remizirali protiv Luksemburga 0:0, tako da bi i večerašnji neuspjeh dodatno uzdrmao ekipu i svlačionicu.

"Mnogo je lakše i bolje kad otvorimo takmičenje s pobjedom. Lakše se radi, lakše je pripremati utakmicu koja dolazi. Međutim, ako pobjedimo nismo realizovali plan o odlasku na EP. Ima još osam utakmica. Mi Bosanci smo poznati po euforiji nakon jedne pobjede, nema razloga za euforiju.

Naravno da bismo voljeli pobijediti, ali zavisi i od protivnika", rekao je Hadžibegić ne jučerašnjoj press konferenciji i dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Slovačka je jako kvalitetna ekipa i rezultat protiv Luksemburga nije negativan jer se radi o ekipi koja je među favoritima za drugo mjesto. Sutra nas očekuje izuzetno teška utakmica. Bilo kakav rezultat da se desi, nije riješeno ništa. Pokušat ćemo pobijediti. Izuzetno respektujemo protivnika koji je kvalitetna ekipa. Imaju ambiciju, novog selektor, igrače koji igraju u najjačim ligama. Totalno je otvoreno sve".

Duel u Bratislavi igra se večeras od 20:45 sati, a meč će suditi poznati italijanski sudija Marco Di Bello.

Top Komentari

user1676415931
Rade Krunic jedan je od nas… Ove dvije utakmice samo za pljuvace sto pricaju da se ne bori za repku kao za milan,bez dzeke,pjanica i seje kad je najvaznije preuzme odgovornost rijesi island a tako ce i slovake aBd
5 2
nakopitam
Nadajmo se da Hadzija nece podleci pritisku i da ce ostaviti djeka na klupi. Bez njega je ova ekipa 300% bolja.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi