Navijači kluba u kojem je ponikao su Nainggolanu poručili da je ku*vin sin, požalili su

Junak gradskog derbija

Navijači kluba u kojem je ponikao su Nainggolanu poručili da je ku*vin sin, požalili su

E. Škorić

Navijači Beerschota vrijeđali su jučer Radju Nainggolana u utakmici 17. kola belgijske Jupiler lige.

Duel Beerschota i Antwerpa završen je rezultatom 0:1, a jedini gol postigao je iskusni Nainggolan u 59. minuti.

Samu utakmicu u Antwerpu u gradskom derbiju obilježili su navijački neredi, a domaće pristalice su u jednom trenutku izvisile transparent na kojem je pisalo "Kur*in sine", usmjereno Nainggolanu, koji je sve nogometne korake napravio upravo kao igrač Beerschota, što ga je posebno pogodilo.

"Djetinjstvo sam proveo na Kielu i izgubio majku prije deset godina. Ne mogu prihvatiti da me zovu kurvinim sinom. Malo više poštovanja. Mislim da bi neko danas bio ponosan na mene i to me čini jačim. Drago mi je što sam ušutkao domaće navijače", poručio je nekadašnji reprezentativac Belgije koji ima 33 godine.

Postigao je zaista spektakularan gol za pobjedu i poručio da "ništa nije moglo biti ljepše".

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Nakon ove pobjede Antwerp se popeo na drugo mjesto sa 33 boda, a lider je i dalje posve neočekivano Royale Union SG. Ostali belgijski velikani poput Club Bruggea, Anderlechta, Genta, Genka... nalaze se trenutno predaleko od pozicije broj jedan.

Zapravo, najbliže tome je Club Brugge koji ima četiri boda manje od Uniona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi