Radja Nainggolan konačno ima razlog za sreću

Conte ga vratio u tim

Radja Nainggolan konačno ima razlog za sreću

Endin Čaušević

Fudbaleri Intera veći dio priprema će obaviti u dalekoj Kini gdje će učestvovati na Internacionalnom Champions kupu.

Inter je prošle sedmice počeo pripreme i nekoliko treninga odradili su u svom trening centru, a sada slijedi put za Kinu gdje će izabranici Antonija Contea odraditi veći dio priprema za novu sezonu.

Igrački kadar Intera još uvijek nije zaključen jer se tek očekuju dolasci, ali i odlasci. Jedno je sigurno, a to je da naredne sezone u timu neće biti argentinskog napadača Maura Icardija.

Conte je odlučio da prekriži Icardija i jasno mu je poručio da može potražiti novi klub. Isto je uradio i s Radjom Nainggolanom, ali očito je da se Conte predomislio.

Navijači Intera su negodovali što je Nainggolan završio na transfer listi i očito je da su natjerali Contea na razmišljanje. Belgijanac će vjerovatno ostati u Interu jer je na spisku igrača koji putuju za Kinu, dok Icardi nije imao te sreće.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Igrači Intera koji idu u Kinu su: Berni, Handanović, Padelli; Bastoni, D'Ambrosio, Dalbert, De Vrij, Ranocchia, Skriniar, Ntube, Pirola; Agoume, Barella, Borja Valero, Brozović, Candreva, Gagliardini, Joao Mario, Lazaro, Nainggolan, Perišić, Sensi; Longo, Politano, Colidio, Esposito i Vergani, a Lautaro Martinez će se priključiti nakon odmora.

Ukoliko se realizuje transfer bh. napadača Edina Džeke iz Rome u Inter onda će se on svojoj novoj ekipi priključiti na pripremama u Kini. Inter će u odigrati prijateljske mečeve protiv Manchester Uniteda, Juventusa i Tottenhama.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi