Radja Nainggolan se priključio volonterima i oduševio cijelu Italiju

Odlučio da pomogne

Radja Nainggolan se priključio volonterima i oduševio cijelu Italiju

E. Čaušević

Belgijski fudbaler Radja Nainggolan odlučio je da se uključi i pomoć ugroženim stanovnicima na Sardiniji.

Pandemija koronavirusa je prije više od mjesec dana pogodila Italiju, a vanredne mjere u ovoj zemlji još uvijek su na snazi. Volonterske organizacije diljem Italije pomažu onim najugroženijim, a na to se odlučio i Nainggolan.

Fudbaler Cagliarija je poručio da više jednostavno ne može sjediti bezbrižno u kućnoj izolaciji, te je odlučio da pomogne. On volontira s grupom volontera na Sardiniji i pomaže onim najugroženijim.

Na društvenim mrežama pojavila se i fotografija Nainggolana iako on nije htio da sve to bude tako javno. On je osigurao novac za hranu porodicama kojima je to najpotrebnije, a također i volonterima pomaže prilikom dostave namirnica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj potez Nainggolana oduševio je cijelu Italiju, te su mnogi poručili da on svima može biti primjer kako se treba ponašati u ovim teškim momentima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi