U Super ligi Srbije nove iznenađujući rezultat, ali i dosta kritika: Da li golman 'spava'?
Foto: Screenshot/ArenaSport

Surduličani se radovali nakon 209 dana bez trijumfa

U Super ligi Srbije nove iznenađujući rezultat, ali i dosta kritika: Da li golman 'spava'?

S. Mlaćo

U Srbiji se i dalje priča o utakmici Super lige između Radničkog iz Niša i Radnika iz Surdulice.

U Srbiji se i dalje priča o utakmici Radničkog iz Niša i Radnika iz Surdulice.

Bio je to važan meč za oba tima, a na kraju je Radnik slavio sa 3:0 te ostao u borbi za opstanak, iako i dalje u teškoj situaciji.

Radnik je slavio 3:0, a ovaj meč donio je dosta upitnika. Tako se na društvenim mrežama pojavio i video prvog pogotka.

Zaista čudan pogodak kod kojeg je domaći golman gotovo 'spavao', te nije uspio reagovati, iako to nije bila brza lopta koja je pala u peterac.

Odmah je to izazvalo brojne komentare, ali i teške kritike na račun domaće ekipe. Pogledajte ovdje.

Oglasi

Nije tajna da se u Srbiji mnogo kritika na račun pojedinih utakmica, odnosno sumnjivih rezultata. Prenijeli su to i sada srbijanski mediji te najavili da će možda biti pokrenuta i istraga zbog ove utakmice, a komentator je sve nazvao nesporazumom u zadnjoj liniji Radničkog iz Niša.

"Kakva sreća za Radnik... Gosti vode", dodao je komentator, a i sam je bio iznenađen da je lopta završila iza leđa golmana Vasiljevića.

Optužbe su različite, ali naravno za sve to su potrebni i dokazi.

Treba istaći da je Radnik u ovom meču stigao tek do 14-tog boda, a briljirali su poznata premijerligaška imena Haris Hajdarević i Dženan Zajmović.

Zajmović je upisao asistenciju, dok je Hajdarević postigao pogodak za konačnih 3:0.

Zanimljivo da je Radnik na ovom meču slavio nakon 209 dana bez trijumfa. Zvuči pomalo nerealno, ali nije ni čudo da je ovaj tim 'zakucan' za dno tabele.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U narednom kolu Radnik će ugostiti Radnički iz Kragujevca, tim koji sa klupe predvodi bh. trener Feđa Dudić. Dudić je hit sezone sa Radničkim i zauzima sjajno peto mjesto.

Sa Dudićem u stručnom štabu je i prvi pomoćnik Adnan Jahić, bivši šef struke FK Sloboda Tuzla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti