Nova pobuna u Super ligi Srbije: "Neka nam to i saopšte, istupit ćemo odmah iz lige"
FOTO; FK Radnički Niš

Slavili su važnu pobjedu, ali opet su nezadovoljni

Nova pobuna u Super ligi Srbije: "Neka nam to i saopšte, istupit ćemo odmah iz lige"

S. Mlaćo

U Super ligi Srbije sve je veće nezadovoljstvo klubova suđenjem.

U Super ligi Srbije sve je veće nezadovoljstvo klubva suđenjem.

Prednjači FK Novi Pazar, tim koji je i za vikend imao zamjerki na suđenje, iako je Crvena zvezda slavila u Pazaru sa čak 3:0.

Novopazarci su ponovo prozvali sudije, a sada je to učinio u Radnički iz Niša. Nišlije su savladale Javor 1:0, te upisali tri važna boda, ali opet su nezadovoljni.

Smatraju da je plan sudija bio da rezultat ne bude takav, te da su oni danas savladali Javor, ali i sudije.

Oglasi

"Umjesto da večeras igrači i navijači Radničkog slave zasluženu pobjedu, nakon utakmice su svi ostali nijemi i zgranuti postupcima sudije Momčila Markovića.

Radnički je dobio meč 21. kola Super lige Srbije protiv Javora, ali je isti ovaj večerašnji meč mogao i da izgubi - samo da je on potrajao samo pet minuta duže i da je dželat Momčilo Marković uspeo u svojoj namkeri i dovršio svoju egzekuciju niškog tima.

Posjetioci na stadionu, kao i svi oni koji su gledali prijenos utakmice, u čudu su mogli da gledaju dijeljenje "pravde" na njoj. Nedosuđivanje očiglednih faulova nad igračima domaćeg tima, tendenciozne odluke i pokušaji da se prekroji rezultat meča na svaki mogući način, samo su dio arsenala koji je večeras demonstrirao Marković sa pomoćnicima. Na kraju, po završetku meča i izlaska sa terena, sudija je imao i verbalni sukob sa djecom na tribinama stadiona i vrijeđao ih je, što je ispod nivoa svakog odraslog čoveka.

Gledaocima koji su vidjeli večerašnju predstavu ovih ljudi, jasno je da je zašto je Radnički tu gde jeste na tabeli i da su sudije te koje kroje plasman. Upravo je zbog njih tih gledalaca sve manje na stadionima, dijelioci pravde kod nas uništavaju fudbal i pojedine klubove.

Koji je motiv za ovakvo suđenje na ovom meču? Da li su to sportski ili vansportski motivi? Moramo da se zapitamo zašto se sve ovo dešava i nije li razlog saplitanja Radničkog taj da ne bi prestigao na tabeli neke druge klubove?

Oglasi

U sezoni 2023/24 isti sudija je Radničkom sudio u 4. kolu na utakmici Vojvodina - Radnički (3:2), u 13. kolu na utakmici Radnički - Spartak (1:1), u 17. kolu na utakmici TSC - Radnički (1:0). Radnički očigledno nikada ne može da dobije protivnika kada sudiji Marković a danas smo pobijedili uprkos tome. Radnički je pobijedio i sudiju i Javor.

Ako Radnički smeta tim i takvim kombinacijama, željeli bismo da nam se to i saopšti, klub će sam istupiti iz Super lige", naveli su iz Radničkog.

Također su zamolili srbijansku sportsku javnost da pogleda cijelu utakmicu i da su se čak spremni i izviniti ukoliko se pokaže da je suđenje bilo regularno.

Radnički iz Niša je na 14. mjestu Super lige Srbije te će voditi žestoku borbu za opstanak. Javor ima 21, a Radnički 20, dok je Železničar Pančevo na 19, dok Radnik Surdulica ima 11.

Danas je vrijedan uspjeh ostvario u Srbiji bh. trener Feđa Dudić koji je sa svojim Radničkim iz Kragujevca savladao Vojvodinu 2:1, te je na diobi šestog mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi