Radnik mu izašao u susret: Franić našao inostrani angažman?

Blizu češkog prvoligaša

Radnik mu izašao u susret: Franić našao inostrani angažman?

Doskorašnji defanzivac Radnika iz Bijeljine Domagoj Franić karijeru će, čini se, nastaviti u Češkoj.

Zbog želje za inostranim angažmanom Radnik je ove zime izašao u susret Franiću i raskinuo ugovor, a ovaj hrvatski internacionalac će svoju karijeru najvjerovatnije nastaviti u Češkoj, tačnije u redovima tamošnjeg prvoligaša Slovačkog.

Franić se već priključio treninzima novog kluba, a da li će dobiti i ugovor ovisit će od onoga što pokaže kroz pripremne utakmice u Turskoj. Potvrdio je to i sportski direktor Velice Sumulikoski.

"Nekoliko dana će Franić boraviti na probnom radu. O njegovom angažmanu ćemo odlučiti na temelju igre", izjavio je Sumulikoski.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Za ugovor u Slovačkom se bori i Haris Harba. Sportski direktor češkog prvoligaša je istakao kako ovaj nekadašnji igrač Sarajeva nije našao mjesto u avionu za Tursku, ali da unatoč tome nije isključeno da potpiše ugovor, te da će se razgovori o tome voditi narednih dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi