Radnik nastavlja dominaciju, Žepče slavilo u Maglaju, Borac ubjedljiv

Druga liga Centar, 9. kolo

Radnik nastavlja dominaciju, Žepče slavilo u Maglaju, Borac ubjedljiv

S. Mlaćo

Radnik iz Hadžića upisao je devetu pobjedu u isto toliko kola Druge lige Centar.

Tim iz Hadžića je u ovom kolu na svom terenu deklasirao NK Vis Simm Bau Kosova sa 5:0. Dva puta je mrežu gostiju zatresao Irfan Hasanović, a po jednom Benjamin Šehić, Faris Fejzić i Nermin Hadžić.

Bosna Union i Sašk Napredak su podijelili bodove 1:1 (Sani Omerbašić ag., - Edis Husović) kao i NK Ilijaš NK Natron Maglaj 1:1 (Ismar Čomaga - Asmir Gračić).

Azot je pogotkom Almina Isakovića savladao Famos 1:0, dok je Borac iz Jelaha sa ubjedljivih 6:1 deklasirao Jedinstvo. Sa dva pogotka Nedima Subašića domaći su vodili 2:0 nakon 36. minuta, a samo što je počelo drugo poluvrijeme na 3:0 povisuje Vedad Mudrov. Smanjili su gosti pogotkom sa 11 metara Alena Arnautovića, da bi konačnih 6:1 pogodio dva puta Igor Šimunović i jednom Ramiz Hamzić.

Malo iznenađenje vidjeli smo u Maglaju gdje je Moševac ugostio Žepče. Gosti su na kraju potpuno zasluženo slavili 2:0, a dva puta je pogađao Franjo Adžić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Pobjeda je upisala petu pobjedu ove sezone, a slavili su ovaj put izabranici Mensura Aličića savladali Usoru 4:2.

Za pobjedu su strijelci bili Aldin Bahtić, Enver Buljubašić, Nadin Spahić Hajrudin Čamdžić, dok su za goste pogađali Bariša Avgustinović i Danijel Miljić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi