Radnik Pod Bijelim brijegom, Sloboda na Pecari

Premijer liga BiH, 30. kolo

Radnik Pod Bijelim brijegom, Sloboda na Pecari

Nakon što je Sarajevo sinoć na Koševu petardom protiv Čelika otvorilo 30. kolo Premijer lige BiH, subota nam donosi još tri duela ove runde elitnog ranga domaćeg fudbala.

Svakako će najviše pažnje privlačiti utakmica Pod Bijelim brijegom u kojoj će snage odmjeriti Zrinjski i Radnik.

Zrinjski je propustio nekoliko prilika da se potpuno približi Sarajevu na liderskoj poziciji, ali i dalje može pomrsiti šampionske planove ekipe sa Koševe. Ipak, za takvo nešto je Zrinjskom danas potrebna pobjeda kako bi vratio zaostatak za Sarajevom na četiri boda, tri kola prije kraja sezone.

Međutim, pred Plemićima je sve osim laganog zadatka. Za protivnika imaju odlični, uvijek neugodni Radnik koji je i dalje u borbi za Evropu i ima samo bod manje od Željezničara koji je trenutno na četvrtoj poziciji.

Koliko su Bijeljinci neugodni već odavno znaju sve ekipe iz vrha PL, pa je tako Radnik neporažen napustio Mostar i početkom marta.

Ipak, Zrinjski je danas izraziti favorit, a kladionica MOZZART je spremila odlične kvote za duel Pod Bijelim brijegom.

"Sama činjenica o neporaženosti Radnika u ovom dijelu prvenstva dovoljno govori da se radi o jednoj kvalitetnoj ekipi koja u posljednje vrijeme igra čvrsto, a kada im se ukaže prilika znaju iskoristiti svoju kvalitetu prema naprijed. To su pokazali na par utakmica i moramo biti veoma oprezni. Imaju veoma dobre igrače u napadačkom dijelu, koji su veoma brzi, s jednim iskusnim Đurićem koji odrađuje taktički veliki dio posla. S obzirom na značaj bodova u ovom trenutku za nas, nama se nameće imperativ pobjede i sve osim osvajanja tri boda bi bilo neuspjeh", istakao je trener Zrinjskog Blaž Slišković pred današnju utakmicu, pa dodao:

"Daćemo sve od sebe i vjerujem da smo u ovom trenutku i fizički i psihički spremni za odigrati jednu borbenu i agresivnu utakmicu, nadati se da ćemo uz jedan takav pristup imati i dovoljno kvalitete da stvorimo prilike i samim time dođemo do pobjede. Naravno da se i protivnik tu pita, koliko će on biti kvalitetan u fazi defanzive i opasan prema naprijed. Očekujem tešku utakmicu i ako želimo ostati u utrci i učiniti prvenstvo još donekle neizvjesnim do samog kraja tri boda su nam neophodna“.

Ništa manje zanimljivo neće bi ni na Pecari gdje Široki Brijeg dočekuje Slobodu.

Sloboda je u posljednja tri kola odmjerila snage sa Sarajevom, Zrinjskim i Željezničarom i upisala pobjedu, poraz i remi.

Tuzlaci ipak i dalje mogu, ako se stvari poklope, do Evrope, pa ni na ovom teškom gostovanju ne smiju kalkulisati.

Široki je, sa druge strane, poprilično siguran na trećoj poziciji i sigurno su misli izabranika Goce Sedloskog već okrenute ka prvom meču finala Kupa BiH protiv Sarajeva.

Danas je na rasporedu i duel Krupe i Zvijezde 09. Gosti iz Stanišića su odradili veliki posao u prethodna dva kola i pobjedama nad Čelikom i Tuzla Cityjem gotovo riješili pitanje opstanka.

Sa druge strane, Krupa danas igra za produžetak nade da može do opstanka u eliti. Krupa trenutno ima šest bodova manje od Tuzla Cityja koji je prvi tim iznad crte.

Svi današnji susreti se igraju u istom terminu - od 17:00 sati.

Premijer liga BiH, 30. kolo

Petak:

Sarajevo - Čelik 5:0

Subota:

17:00 Zrinjski - Radnik
17:00 Široki Brijeg - Sloboda
17:00 Krupa - Zvijezda 09

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nedjelja:

17:00 GOŠK - Tuzla City
20:00 Željezničar - Mladost DK

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Naprijed Radnik !!
4 0
AmarHZ
hajde Radnik donesi nam titulu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi