Radnik slavio nakon preokreta, Borac ubjedljiv, Ilijaš slavio sa jedanaestoricom

Druga liga Centar

Radnik slavio nakon preokreta, Borac ubjedljiv, Ilijaš slavio sa jedanaestoricom

S. Mlaćo

Jučer je odigrano šest susreta 23. kola Druge lige Centar. Lider Radnik je na svom terenu savladao SAŠK Napredak 3:2.

Tarik Zukić dovodi domaće u vodstvo, izjednačio je Behadem Muminović, a potpuni preokret gostima donosi Edis Husović. Radnik se nije predavao i u 80. minuti Erkam Džubur pogađa za 2:2. Konačnih 3:2 postavlja u 86. minuti Nermin Hadžić.

Bosna Union je nadigrala Natron iz Maglaja 3:0. Gosti su na ovaj meč doputovali sa 13 nogometaša i jasno pokazali da nemaju velikih ambicija.

Abdulah Maslo je pogodio za 1:0, na 2:0 je povisio Anur Sijerčić, a konačnih 3:0 je postavio Anes Demirović.

Borac iz Jelaha je deklasirao Žepče 6:1. Za Borac su pogađali dva puta Harun Jupić, te po jednom Mehmed Mujanović, Denis Zelenković, Huso Starčević i Ramiz Hamzić. Za goste je strijelac bio Ivan Martinović.

I Azot je bio siguran protiv Usore (3:0). Strijelci za domaći tim bili su Admir Raščić, Mujo Gabela i Aly Loauay.

Ilijaš je jučer protiv Famosa imao samo 11 nogometaša, ali i to je bilo dovoljno za pobjedu 3:1. Almedin Omerović dovodi domaće u vodstvo, izjednačio je veoma brzo Senad Sarajkić, a pobjedu domaćima donose Fijad Mehanović i Nemanja Adžić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

U Zavidovićima smo vidjeli pobjedu gostiju. NK Vis Simm Bau je nadigrao Krivaju 3:1. Domaći su poveli pogotkom Albina Biloglavića, ali pobjedu gostima donose Erman Spahić, Edin Husaković i Sedin Ljuca.

Radnik je prvi sa 53 osvojena boda, Borac iz Jelaha ima 43, a NK Žepče 41.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi