Zrinjski je u Bijeljini ponovo pokazao zašto je nivo iznad drugih u Bosni i Hercegovini
Plemići s kombinovanim sastavom slavili u Bijeljini u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Bez mnogo muke slavili protiv Radnika

Zrinjski je u Bijeljini ponovo pokazao zašto je nivo iznad drugih u Bosni i Hercegovini

E. Ganibegović

U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine Zrinjski je kao gost slavio u Bijeljini protiv Radnika s 1:3. Ako je najjači tim Zrinjskog prije nekoliko dana s pedeset posto gasa savladao Sarajevo, danas je to mostarski tim uradio u Bijeljini s kombinovanim sastavom, te je još jednom pokazao da je dimenzija više u odnosu na druge ekipe u domovini. 

U odnosu na utakmicu sa Sarajevom u Premijer ligi, Krunoslav Rendulić je u prvoj postavi napravio promjena i svejedno su Plemići upisali lagan trijumf. Umjesto Barišića, Ćorluke, Ivančića, Ćužea, Ilinkovića, Tičinovića i Bilbije šansu su dobili Jukić, Zlomislić, Kiš, Ismajlgeci, Stanić, Magdić i Vuković.

Prva velika prilika za Zrinjski u sedmoj minuti. Jukić se našao u šansi, dobro gađao dalji ugao, ali brani golman Radnika, Lakić. 

Lopta je otišla u korner nakon kojeg Mostarci dolaze u vodstvo. Nastala je gužva poslije kornera, Zlomislić šutira, lopta na putu do gola dira jednog igrača Radnika i odsjeda u mreži.

Nastavio je Zrinjski s napadima i pasivnim posjedom je onemugućio domaći tim da bilo šta konkretno napravi, a naredna nova šansa u 40. minuti kada je Kiš mogao da duplira vodstvo, no opet se istakao domaći golman. Za kraj prvog dijela Jukić šutira pored gola.

Zbog problema s reflektorima malo je kasnio početak drugog dijela igre, da bi na otvaranju drugog poluvremena redom šanse imali Vukotić, Jukić i Kiš, no Lakić se ponovo istakao na golu Radnika.

Oglasi

Danas definitivno nije bio Jukićev dan. Ponovo je sjajnu šansu imao u 58. minuti, ali je promašio prazan gol. Zrinjski je stigao do drugog gola u 67. minuti. Sjajna akcija, asistencija Zlomislića i pogodak Kiša.

Sve je bilo riješeno u 76. minuti. Kiš ovaj put u ulozi asistenta, a pogađa iskusni Jakovljević za 0:3. Minut nakon toga domaći dolaze do počasnog pogotka preko Ristića nakon sjajne solo akcije.

Mogao je Zrinjski do kraja postići još neki gol. Kiš je imao šansu u 82. minuti kada glavom šutira pored gola, a nakon njega rezervista Tičinović propušta veliku šansu, no loptu je poslao u vanjski dio mreže. 

Treba istaći i da je Zrinjski danas imao veliku podršku na dalekom gostovanju. Popularni Ultrasi prevalili su dug put i bili 12. igrač prvaka Bosne i Hercegovine. 

Revanš meč na rasporedu je 15. marta. Podsjetimo, jučer je Željezničar s 2:1 slavio protiv gradačačke Zvijezde, Tuzla City je s 5:0 počistio prijedorski Rudar, dok nas od 18:30 u Modriči očekuje duel Sloge i Veleža, branioca trofeja.

Kup Bosne i Hercegovine, četvrtfinale, prva utakmica:

Radnik - Zrinjski 1:3 (Ristić 77'; Zlomislić 8', Kiš 67', Jakovljević 76')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Radnik Bijeljina: Lakić, Paranos, Došlo, Matković, Vasić, Ristić, Milošević, Despotović, Danilović, Rašević, Perišić.

HŠK Zrinjski: Marić, Jukić, Zlomislić, Kiš, Ismajlegci, Jakovljević, Sučić, Stanić, Memija, Magdić, Vukotić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoZrinjski
Svim stanovnicima BiH ,čestitam pobjedu Zrinjskog
6 6
nakopitam
Realno Niko im nije ni do clanaka.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi