Da li je Maribor sa 80.000 eura "kupio" titulu u Sloveniji?

Nije zabranjeno novčano stimulisati druge ekipe

Da li je Maribor sa 80.000 eura "kupio" titulu u Sloveniji?

E. Škorić

O novom prvaku Slovenije odlučit će posljednje kolo.

Maribor je u pretposljednjem kolu uspio da zauzme prvo mjesto i pred gostovanje u Muri sam kroji vlastitu sudbinu. Mariborčani bi s pobjedom bili prvaci, ali ipak, sve bi bilo uzalud da je prije nekoliko dana Koper kod kuće pobijedio Radomlje.

Međutim, ekipa koju s klupe vodi bh. stručnjak Nermin Bašić priredila je veliku senzaciju, pa je slavila s 3:1 i tako Mariboru omogućila da pred zadnje kolo bude na vrhu tabele.

Slovenski medij "SN Ekipa" tvrdi da su Mariborčani financijski motivisali Radomlje i obećali im izdašnu nagradu ako zaustave Koper.

Prema informacijama portala Ekipa, Radomlje će za pobjedu nad Koprom dobiti 80.000 eura od Maribora.

Financijski poticaji protivniku nisu zabranjeni, iako su možda moralno upitno. No, nema zakona koji to zabranjuje i u mnogim i većim ligama je praksa da se druge ekipe stimuliši novčano kako bi pobijedile rivale.

S obzirom da je Radomlju ova utakmica bila rezultatski nevažna, vjerovalo se da će Koper lako do pobjede, ali ipak gosti su "zapeli", odigrali sjajan meč i potpuno zasluženo slavili.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Bili plaćeni za to ili ne, svakako im se nema šta prigovoriti jer su na ovaj način odigrali pošteno do kraja, a sada je na Koperu da se pita je li zaslužio titulu...

Ključne utakmice u Sloveniji igraju se u nedjelju. Maribor od 17.30 sati gostuje Muri, a u istom terminu Koper je gost ekipi Bravo. Maribor ima bod prednosti i sve u svojim rukama, ali vijdet ćemo hoće li im to na kraju biti dovoljno.

Top Komentari

Realist
A vrapcici i simin han???
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi