Hrvat je Srbinu priredio najveće nogometno poniženje u toku napetog torinskog derbija

Nesvakidašnja situacija

Hrvat je Srbinu priredio najveće nogometno poniženje u toku napetog torinskog derbija

E. Škorić

Samo hrvatski trener Ivan Jurić zna prave razloge, no čini se da je jednostavno samo bio nezadovoljan igrom i odnosom svog nogometaša kojeg je izbacio nedugo nakon što ga je ubacio u igru.

Juventus i Torino igraju sjajan gradski derbi večeras u sklopu 24. kola Serije A. Torino je kao gost dva puta vodio protiv Juventusa, ali Stara dama je u 71. minuti stigla do 3:2. Kasnije je domaćin postigao još jedan gol i sada se nalazi pred pobjedom.

Krenimo redom. Karamoah u drugoj minuti pogađa za 0:1, a Cuadrado već u 16. minuti vraća stvari na početak.

Sam finiš prvog dijela donosi nova uzbuđenja. Sanabria na asistenciju Ilića zabija za 1:2, a prije nego će igrači krenuti na odmor, Danilo je pogodio za novo izjednačenje.

Torino je imao prečku u 67. minuti, Linetty nije imao dovoljno sreće, a onda u 71. minuti Bremer glavom pogađa nakon ubačaja iz kornera. Rabiot je u 81. minuti riješio sve dileme oko pobjednika, iako se dugo "vijećalo" oko toga da li je ofsajd ili ne, na kraju je tehnologija presudila u korist Juventusa.

Utakmicu je obilježio i povratak Paula Pogbe koji je u nastavku uveden u igru, ali i nesvakidašnji potez gostujućeg trenera Jurića.

Jurić je, naime, u 60. minuti odlučio da u igur uvede Nemanju Radonjića, a samo 14 minuta kasnije srpskog reprezentativca mijenja Seck.

Bivši igrač Čukaričkog, Zvezde, Marseillea, Herthe i Benfice ni sam ne zna zašto, ali morao je da napusti teren. Činilo se kako nije bilo riječi o povredi, već isključiva odluka Jurića koji nije bio zadovoljan nastupom Radonjića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Radonjić je uglavnom rezervista,nedavno se vratio nakon povrede, ali ovo zaista nije očekivao.

Vidjet ćemo da li će trener Torina na press konferenciji objasniti svoju odluku ili će sve biti veoma brzo zaboravljeno.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Ovaj momak je veliki talenat, ali i veliki neradnik i glumi mangupa. Zahvaljujući Juriću je oživio karijeru, a eto kako mu vraća. Na kraju će kao i Baloteli, umjesto da igra u velikom klubu, igrati u nekoj minornoj ligi...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi