Bio je ljubimac navijača Željezničara, sada će među 15 miliona u Kini birati najbolje
Radovanović u društvu sa Lazarom Popovićem FOTO: Facebook

Dobio je povjerenje Nogometnog saveza te zemlje

Bio je ljubimac navijača Željezničara, sada će među 15 miliona u Kini birati najbolje

S. Mlaćo

Bivši član Željezničara i ljubimac Manijaka Mirko Radovanović nakon igračke karijere ostao je u nogometu.

Sada će u novi izazov, poseban u svakom smislu, životnom, ali i trenerskom.

Naime, Radovanović je za SportSport potvrdio da svoj trenerski put nastavlja u dalekoj Kini, gdje je dobio ugovor na godinu dana uz mogućnost produženja na još godinu od strane Nogometnog saveza Kine.

Radovanović će živjeti u gradu Tijanjin koji ima 15 miliona stanovnika, te će raditi kao instruktor ovog saveza pri selektiranju mladih nogometaša (U-12, U-14).

Kinezi mnogo ulažu u nogomet, svjesni su da im je potreban trenerski rad i znanje iz Evrope, te način na koji se u Evropi radi sa mladim nogometašima, odnosno sa nogometašima od njihovih početaka. 'Bacanje' miliona u već poznata nogometna imena je čini se prošlost.

Tako je bivši bek Željezničara dobio veliko povjerenje i nije skrivao zadovoljstvo.

Oglasi

"U svom Čačku sam radio sa mlađim selekcijama, a zaista su mi mnogo pomogli moji sugrađani koji rade u Kini već pet-šest godina. To su Milislav Marković i Jovan Lutkić. Tamo idem preko Nogometnog saveza Kine i zaista je za mene ovo veliko priznanje, ali i obaveza", rekao je Radovanović za SportSport.ba.

Kao i svaki put nije mogao da ne spomene 'svoj' Željezničar i Manijake.

"Pozdrav za sve moje Željovce", dodao je Radovanović.

Radovanović je na društvenim mrežama često na fotografijama sa još jednim ljubimcem navijača Željezničara Lazarom Popovićem. O Želji uvijek govori biranim riječima, navijači ga poštuju i cijene.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"I danas se često sjetim perioda provedenog u Željezničaru. Rezultati nisu izostajali, u prvoj sezoni smo osvojili šampionat, naredne Kup BiH... Ma, to je bio najljepši period u mom fudbalskom životu. Bilo je dobro prije i nakon sarajevske epizode, ali u Željezničaru je bilo fenomenalno", rekao je Radovanović u jednom ranijem razgovoru za SportSport.ba.

Radovanović je u našoj zemlji nastupao i za Zvijezdu Gradačac, a karijeru je završio 2015. godine.  Sa FK Željezničar je osvojio trofej prvaka naše zemlje, ali i trofej Kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi