Radulović: Bila bi prava sportska nepravda da smo izgubili večeras od Bosne i Hercegovine

Selektor Crne Gore nakon meča protiv BiH

Radulović: Bila bi prava sportska nepravda da smo izgubili večeras od Bosne i Hercegovine

E. Čaušević

Bh. reprezentacija večeras je remizirala na gostovanju protiv Crne Gore (1:1) u okviru 3. kola Lige nacija.

Nakon utakmice održana je press konferencija na Gradskom stadionu u Podgorici, a novinarima se obratio i selektor domaće reprezentacije Miodrag Radulović.

"Na polovini smo takmičenja i ovo je bila još jedna sjajna utakmica s jakim ritmom. Rekao sam da će ove utakmice biti teške i to se pokazalo i večeras. Bili smo desetkovani zbog povreda zbog najvećih zvijezda i to protivniku daje samopouzdanje dodatno.", rekao je Radulović i nastavio.

"Vidjeli ste da je nas Bosna napala svim silama, ali čestitam momcima na odličnoj igri. Imali smo svoje šanse koje smo promašili i na kraju uvijek budete kažnjeni za to. Bila bi prava sportska nepravda da smo izgubili večeras. Ali momci su nošeni sjajnom atmosferom uspjeli da se vrate i čestitam im na tome. Čestitke i Bosni na dobroj igri".

Imate četiri boda, jeste li zadovoljni?

"Kada je bilo izvlačenje rekli smo da je izjednačena grupa i to se vidi. Neće se pobjednik znati do kraja. Išli smo stvarno na pobjedu i zamislite kako bi to izgledalo da smo imali naše najbolje igrače. Protiv ovako jake Bosne, a mi u ovakvom sastavu itekako moramo biti zadovoljni rezultatom".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Jeste li imali za Marušića neki posebni zadatak večeras?

"Nije imao. Tako je sama utakmica diktirala. Imao je protiv sebe nevjerovatnog igrača Kolašinca i to je bio baš sudar titana. Ove sezone nije igrao puno, ali za večeras sve čestitke kako je odigrao".

Top Komentari

789012455
Bice pravda polako ,izgubit ces akobogda u revansu !
6 1
PapaK
Kod one precke smo imali srece i kod suta Marusica pored gola. Sam gol Crne Gore je trebao biti ponistem zbog faula nad Hadziahmetovicem (lakat u lice). S druge strane, da je Prevljak bio pametniji, mogao je iskoristiti svoju sansu, bilo bi 0-2 i utakmica bi bila gotova. Sve u svemu, protiv Finske i Crne Gore u BIH moramo sakupiti 6 bodova.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi