Cijena 10 miliona eura: Bešić na radaru dva renomirana kluba iz Premiershipa

Višak u Evertonu

Cijena 10 miliona eura: Bešić na radaru dva renomirana kluba iz Premiershipa

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Muhamed Bešić se nalazi pred odlaskom iz Evertona, te bi karijeru mogao nastaviti u nekom drugom klubu iz Premiershipa.

Proteklih 18 mjeseci ovaj 26-godišnjak je proveo u Middlesbroughu gdje se u potpunosti vratio u takmičarsku formu nakon nekoliko teških povreda.

Prema pisanju pojedinih medija sa Ostrva standardni bh. reprezentativac našao se na radaru Newcastle Uniteda i Aston Ville.

Renomirani klubovi su u potrazi za veznjakom nakon nekoliko odlazaka, a Bešić bi mogao biti idealno rješenje da zakrpi prazninu.

Everton navodno za Bešića traži 10 miliona eura, a i godišnja plata u iznosu od 1.75 miliona eura ne bi trebala predstavljati problem.

Veznjak prepoznatljiv po agresivnom načinu igre je u prošloj sezoni Championshipa odigrao 37 utakmica uz dva postignuta gola te pet asistencija.

U Englesku je stigao na ljeto 2014. godine poslije odličnih igara na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, prije toga nastupao je za Ferencvaros i HSV.

Ranije se spominjao kao moguće pojačanje istanbulskih gradskih rivala Fenerbahčea i Bešiktaša, ali čini se da su turski giganti umanjili svoj interes.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sigurno je to da menadžer Evertona Marco Silva ne računa na njega i on će napustiti Goodison park sa samo 56 odigranih utakmica u pet godina.

Posljednji nastup za Everton je Bešić, podsjetimo, imao još 7. decembra 2017. godine u Evropskoj ligi protiv Apollona iz Limassola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti