Rafael Benitez se vraća u Premier ligu, očekuje ga najteži izazov u karijeri?

Loši rezultati natjerali čelnike kluba na promjene

Rafael Benitez se vraća u Premier ligu, očekuje ga najteži izazov u karijeri?

Samir Mlaćo
Legendarni Rafael Benitez mogao bi se vratiti u Premier ligu.

Benitez se početkom ove godine razišao sa Evertonom, tačnije dobio je otkaz zbog serije loših rezultata.

Čelnici Evertona izgubili su strpljenje, te je španski stručnjak dobio iznenadni odmor i priliku da napuni baterije. Sada bi se mogao vratiti te postati trener Nottingham Foresta.

Tako prenosi Telegraph koji navodi da je Steve Cooper već svjestan da je bivši.

Nottingham je na posljednjem mjestu, bukvalno zakucan za dno i ekipi je potreban pozitivni šok.

Čelnici kluba rado bi vidjeli iskusnog Španca na klupi. Nottingham ima samo jednu pobjedu u osam kola, što je razočaravajuće, bez obzira što je jasno bilo da će se klub boriti za opstanak.

U Engleskoj ima iskustva jer je vodio i Newcastle, a proslavio se ranije u Evertonovom gradskom rivalu Liverpoolu. Takođe, vodio je i Chelsea, Valenciju, Inter i Napoli.

Osvajao je dva puta La Ligu s Valencijom, dok je s Liverpoolom osvojio FA kup i Ligu prvaka, te Superkup Evrope. Evropsku ligu je u sezoni 2012/13 osvojio s Chelseajem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijači Liverpoola bili su razočarani kada je preuzeo Everton, no sada mu vjerovatno neće mnogo zamjeriti.

Očekuje ga teška borba za opstanak i neće moći da ugrozi njihov tim.U posljednjih pet utakmica Nottingham je upisao isto toliko poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi