Ovo bi moglo da ga dotuče: Rafael Leao doživio sudbinu Adriana Mutua!

Mora da plati odštetu Sportingu

Ovo bi moglo da ga dotuče: Rafael Leao doživio sudbinu Adriana Mutua!

E. Škorić

Portugalski list Record javlja da će odlični napadač Milana Rafael Leao morati platiti veliku odštetu svom bivšem klubu Sporting Lisabonu zbog jednostranog raskida ugovora.

Portugalac se našao u teškoj situaciji koja bi se mogla usporediti s problemima koje je svojevremeno imao rumunski napadač Adrian Mutu s Chelseajem.

Mutu je morao platiti golemu odštetu Chelseaju za korištenje kokaina, čak 17 miliona eura koliko je koštao Plavce njegov transfer iz Parme, a sličnih problema sa svojim bivšim klubom ima i 22-godišnji napadač Milana, koji je jednostrano raskinuo ugovor 2018. godine nakon što su navijači provalili u klupski trening centar.

Leao je tada napustio klub kao slobodan igrač i potpisao za francuski Lille, no nakon samo godinu dana prešao je u Milan za 23 miliona eura, gdje sada igra jednu od glavnih uloga.

Već u martu 2020. godine Sud za sportsku arbitražu utvrdio je da je Leao prekršio ugovor i da je svom bivšem klubu morao platiti 16,5 miliona eura odštete , a danas je tu kaznu potvrdio i drugostupanjski sud u Lisabonu.

Sporting je tražio još veću odštetu, jer su u portugalskom klubu bili mišljenja da im pripada čak 40 miliona eura, koliko je iznosila otkupna klauzula u njegovom ugovoru.

Leau ostaje sada da uputi žalbu, no sve su prilike da mora da se odrekne velikog novca i pitanje je da li je u karijeri stigao da zaradi toliki iznos.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mladi napadač impresionirao je partijama u dresu Milana i izgleda nezaustavljivo na poziciji lijevog krila. Na 24 meča u svim takmičenjima ove sezone dao je osam golova uz pet asistencija.

Ono što se kod njega smatra najvećom manom je njegova glava koja ga ponekad sputava da zadrži kontinutet igara na visokom nivou. Ponekad zaista podsjeća na Marija Balotellija, ali kada želi da igra i kada je na sto posto, onda se čini jednim od najboljih krila na svijetu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
A jeli uprava Sportinga dala zeleno svjetlo za njegov raskid ugovora. On je podnio zahtjev ovi odobrili u cemu je problem da ovo poredis sa situacijom rumuna Mutu.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi