Rafael van der Vaart bez milosti, izjavom ubio svaku nadu Kopljanicima pred gostovanje na Anfieldu

Smatra da su bez šanse

Rafael van der Vaart bez milosti, izjavom ubio svaku nadu Kopljanicima pred gostovanje na Anfieldu

Edmir Škorić

Rafael van der Vaart je igrao za Ajax i navijači tog kluba neće mu oprostiti ono što je rekao pred večerašnji meč na Anfieldu.

Ajax će gostovati Liverpoolu od 21 sat i imaće priliku da se susretne s jednom od najboljih evropskih ekipa, no i sam tim iz Amsterdama izgleda moćno i za mnoge je strah i trepet.

Unatoč tome, bivši igrač Kopljanika Rafael van der Vaart uvjeren je da Ajax nema nikakvu šansu na ovom gostovanju i da će izgubiti bez većih problema, a to je naravno razljutilo sve navijače nizozemskog prvaka.

"Mislim da Ajax nema šanse večeras protiv Liverpoola", kazao je Vaart, dodavši:

"Jedina stvar koje se bojim u Ajaxu je: ako Luis Díaz i Mohamed Salah budu imali svoj dan, onda imamo veliki problem i šanse su skoro nikakve da ostanemo neporaženi" dodao je.

Ajax je u prvom kolu pobijedio Glasgow Rangers s 4:0, dok je Redse nadigrao Napoli s 4:1, zbog čega je tim Jurgena Kloppa večeras u situaciji da "mora" pobijediti.

Oglasi

Ipak, Van der Vart je također rekao da je momčad Jürgena Kloppa 'osrednja' te je izdvojio nekoliko igrača u momčadi Redsa, nazvavši ih 'normalnim igračima'.

Bivši veznjak Ajaxa, Real Madrida i Tottenham Hotspura rekao je da su trojica Liverpoolovih prvotimaca - Jordan Henderson, James Milner i Joe Gomez - 'vrlo normalni'.

"Mislim da smo postali malo zaslijepljeni. Odjednom mislimo da je Jordan Henderson ludi igrač. To je samo vrlo normalan igrač", rekao je Vaart u nizozemskom TV programu Rondo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"James Milner je također vrlo normalan igrač. Joe Gomez je također vrlo normalan igrač. Virgil van Dijk je vrhunski, desni bek i lijevi bek su također dobri. Ali ako stvari ne budu išle dobro i ti napadači nemaju svoj dan, onda mislim da je to samo vrlo osrednja ekipa".

Van der Vaart je stekao reputaciju TV stručnjaka. Bivši nizozemski veznjak prethodno je žestoko kritikovao kapitena Manchester Uniteda Harryja Maguirea, rekavši da je 'sr*nje".

Top Komentari

DadiG
Vidi naslova molim te. On svojom izjavom ubio nadu Ajaxu. Koliko moraš biti zatupljen da nešto ovako pomisliš a kamoli u naslov da staviš
0 0
histereza
E ne mozes biti stručnjak na terenu pa i za komentarisanje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi