Sterling prošao ljekarske preglede i potpisao ugovor, danas zvanično predstavljanje

Karijeru nastavlja u Chelseaju

Sterling prošao ljekarske preglede i potpisao ugovor, danas zvanično predstavljanje

E. Čaušević

Engleski reprezentativac Raheem Sterling sigurno će karijeru nastaviti u dresu Chelseaja.

Sterling je odlučio da napusti Manchester City nakon što mu je postalo jasno da više u ovom klubu nema minutažu kao nekada, te će sreću potražiti u nekom drugom klubu.

Već nekoliko sedmica engleski mediji pišu o tome da će Sterling sigurno nastaviti karijeru s Chelseajem, a njegov dolazak na Stamford Bridge trebao bi biti ozvaničen već danas.

Naime, Sterling je već jučer prošao glavni dio ljekarskih pregleda i potpisao je s Plavcima ugovor do ljeta 2027. godine s opcijom da isti produži na još godinu dana.

Sterling će danas doći na Stamford Bridge gdje će biti zvanično prestavljen kao novo pojačanje ovog kluba. Chelsea je za njegov dolazak izdvojio oko 55 miliona eura što je i za Manchester City sigurno odličan posao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 27-godišnjak za City je nastupao čak sedam godina i uspio je odigrati 339 utakmica i postići 131 pogodak. Prije toga Sterling je igrao još za Liverpool i omladinske selekcije QPR-a.

Također, Sterling je za reprezentaciju Engleske odigrao 77 mečeva i zabio je 19 golova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi