Chelsea dogovorio jedan od najzvučnijih transfera ovog ljeta!

Odšteta 50 miliona eura

Chelsea dogovorio jedan od najzvučnijih transfera ovog ljeta!

A. Čaušević

Chelsea je dogovorio sve detalje najvećeg transfera nakon što je londonski klub preuzeo Todd Boehly.

Chelsea je postigao dogovor sa Manchester Cityjem oko dolaska Raheema Sterlinga u poslu vrijednom 50 miliona eura, prenosi The Athletic.

Ovaj 27-godišnjak je već dogovorio sve lične uslove sa Plavcima i potpisat će ugovor na pet godina s opcijom produženja za još jednu sezonu.

Početkom sedmice engleski reprezenativac će u Londonu obaviti ljekarske pregled nakon čega će otputovati u SAD gdje će se priključiti novim saigračima na američkoj turneji.

Chelseajev menadžer Thomas Tuchel je već obavio razgovor sa Sterlingom i navodno je dosadašnji član Građana impresioniran vizijom fudbala koju mu je predstavio Nijemac.

U prethodnih sedam godina koliko je nosio dres Cityja, Sterling je za aktuelnog prvaka Engleske postigao 131 gol na 339 utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dolasci Erlinga Haalanda i Juliana Alvareza na Etihad te žestoka konkurenciju u Philu Fodenu, Jacku Grealishu i Riyad Mahrezu su 27-godišnjaka jednostavno natjerali na odlazak.

Bivši član Liverpola je sa Cityjem osvojio četiri titule prvaka Engleske, FA Cup i tri Liga kupa. Da li će podjednako biti uspješan i na Stamford Bridgeu pokazat će vrijeme.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yugopo
Los igrac,zadnju sezonu pogotovo los. Nema vise onu svoju brzinu I stalno pada I kod sudija procitan.
3 0
Guber
Nešto mi jeftino posebno što je Englez, možda City zna nešto što mi ne znamo.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi