Rahimić: Nekad sam molio da dođu, a sada sami zovu

Trener Veleža za SportSport.ba

Rahimić: Nekad sam molio da dođu, a sada sami zovu

Edmir Škorić

Veležovi igrači konačno bi mogli da igraju onako kako dolikuje renomenu ekipe čiji dres nose, barem po uvodnom meču i izjavama trenera Ibre Rahimića.

Velež se budi i ove sezone je očigledno zreo da napadne Premijer ligu. U Čapljini su Rođeni slavili s 4:1, no počeli su da djeluju kao prava ekipa, da igraju kvalitetno, brzo i agresivno, baš onako kako je to zamislio strateg mostarskog tima.

"Što se tiče same utkamice, bili smo dobro u početnoj fazi, mogli smo možda da damo dva-tri gola, a onda je došla kazna. Ubrzo smo se vratili, pa smo preokrenuli meč. Bio sam siguran da ćemo biti puno bolji u drugom dijelu. Fizička dominacija kod nas obično kreće od 50. minute. Napadali smo, vidjeli smo da Čapljina ne može da drži taj ritam. Možemo sa svakom ekipom da igramo. Teško da nam iko može parirati, posebno u tom fizičkom dijelu", rekao je Rahimić za SportSport.ba.

Velež sada ima dobro popunjen roster, Rahimić je sretan što i klupa može puno da doprinese.

"Pojačali smo se, imali jučer smo Lucasa na klupi, Cvijanovića, tu je Ovčina... Imam pet napadača, ne znam kojeg da stavim. Nikada Velež nije bio u ovoj situaciji. Nekada sam molio igrače da dođu, sada zovu 10 puta na dan i svi žele kod nas. Kamo sreće da svi rade kao Velež. Rezultati će doći, u to sam siguran, ali bitan je rad i kontinuitet".

Nusmir Fajić je blistao na počeku sezone. Pun pogodak?

"Dugo smo imali problem realizacije, imali smo dosta dobrih utakmica i prije, ali nismo zabijali golove. Ciljano smo doveli igrača poput Nusmira Fajića. Sada kada smo vratili dugove, možemo konačno dovoditi prave igrače, a odluka je pala na Fajića. On je visok, snažan, odličan za ubačaje i taman nam je trebao jedan takav".

Pozitivna priča u gradu

"Čeka se 20 godina da Velež krene ispravnim putem i ljudi su zaželjeli ovo. Imamo strašnu podršku, svi prepoznaju naš kvalitetan rad. Vjerovatno ćemo dobiti i najljepši stadion u BiH. Svi su se zaželjeli ovog Veleža, a mi ćemo ovako nastaviti".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Može li neko da odgovori na agresivnost Veleža?

"Gledao sam Olimpik, dobra je ekipa, kao i Rudar iz Kaknja, a ostale nisam puno gledao. Svi se brane protiv Veleža, mada je Rudar imao disciplinu. Možda po meni Kakanjci imaju bolju ekipu od Olimpika, koji nije oduševio protiv Viteza, a znamo da su se ovi 'sabrali' prije desetak dana. Ali tek je počela sezona, rano je sada donositi neke zaključke", poručio je Rahimić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Hoce te li ikad vise biti u premijer ligi? Mostar je mali za dva kluba. Ugasite Velez imate Zrinjski
8 70
velez mo
IBRO SAMO TAKO NASTAVI,SVI SMO UZ TEBE RADIS PRAVU STVAR
66 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi