Obad: Na Bjelavama niko nije favorit, pa ni Velež

Sportski direktor Čapljine za SportSport.ba

Obad: Na Bjelavama niko nije favorit, pa ni Velež

S. Mlaćo

Prvi veliki izazov sutra je pred nogometašima Čapljine već sutra. Prvo kolo nove sezone Prve lige FBiH donijeti će na Bjelavama hercegovački derbi Čapljine i Veleža.

U Čapljini su optimisti iako su svjesni da Rođeni imaju veoma kvalitetnu ekipu.

"Mi idemo na pobjedu. Nikome na našem terenu ne puštamo ulogu favorita, a Velež naravno respektujemo. Znamo da su dosta uložili u ekipu i da idu na Premijer ligu, ali vjerujte da i mi imamo kvalitetnu momčad", priča za SportSport.ba sportski direktor Čapljine Damir Obad.

O ambicijama HNK Čapljina u novoj sezoni kaže.

"Doveli smo četiri premijerligaška igrača i mislim da bismo mi trebali biti prvi vrhu tabele. I ranije smo bili stabilan prvoligaš, sada želimo da budemo bliže vrhu, tačnije među pet ekipa. Raspored nam je na početku malo teži, ali svaka utakmica je teška i sa svima nam je igrati"

Obad dobro poznaje stanje u Prvoj ligi FBiH, te dva tima vidi kao kandidate za prvo mjesto.

"To su sigurno Velež i Olimpik. Ta dva tima će po mom mišljenju voditi maratonsku utrku. Rudar je tu možda kao treći, pa mi i još par ekipa".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Od nove sezone u Prvoj ligi FBiH općenito očekuje mnogo.

"Nadamo se naravno fer i korektnom suđenju, kvalitetnom nogometu, itd...Vidimo da su nam komšije bile drugoplasirane na Svjetskom prvenstvu, te se i mi se moramo dići u svim segmentima. Nema tu napretka ako će odlučivati pobjednike neke druge stvari, a da ne pričamo o mladim igračima, njihovom razvoju i slično", dodao je Obad na kraju razgovora.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi