Miralem Pjanić bi mogao u staro jato: Allegri bi bh. veznjaka rado vratio u Juventus
Foto - EPA

Italijani pišu

Miralem Pjanić bi mogao u staro jato: Allegri bi bh. veznjaka rado vratio u Juventus

M. Šljivak

Torinski Juventus danas je zvanično predstavio Massimiliana Allegrija kao novog trenera.

Iskusni 53-godišnji stručnjak zamijenio je na kupi Stare dame Andreu Pirla, koji je dobio otkaz nakon samo jedne sezone, te je potpisao četverogodišnji ugovor sa Bianconerima.

Allegri će od rukovodstva Juventusa dobiti mnogo veću slobodu kada je dovođenje igrača u pitanju, a sa dolaskom u Torino već se povezuju brojni fudbaleri.

Danas je došla informacija kako će novi članovi Stare dame postati Manuel Locatteli i Gianluigi Donnaruuma, a italijanski mediji objavili su još jednu zanimljivu informaciju.

Oglasi

Navodno, Allegri bi u narednim danima mogao zatražiti i povratak reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića sa kojim je imao uspješnu saradnju u Juventusu.

Pjanić je nakon slabe sezone otpisan u Barceloni. Allegri bi ga navodno volio vidjeti u svom timu i vidjet ćemo hoće li se njegov povratak u redove Bianconera zaista i desiti.

Miralem je napustio Juventus u ljeto prošle godine. Zamijenjen je za Brazilca Arthura Mela, ali se na Camp Nou nije snašao i nije imao učinka u 30 odigranih utakmica.

Katalonski klub ga je navodno otpisao i spremni su pregovarati sa zainteresovanim klubovima o njegovom angažmanu, a interes za 31-godišnjeg veznjaka itekako postoji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored Juventusa, on se još povezuje sa PSG-om, Chelseajem i Interom i ne bi trebao imati problema u pronalasku novog kluba.

Pjanić je sa Juventusom osvojio četiri naslova prvaka. Odigrao je 178 utakmica za ovaj klub i postigao je 22 pogotka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dzematlija
Za Pjanketa bi to bilo odlicno. Ima i drugih igraca u timu na njegovoj poziciji, pa bi se u prvoj polovici sezone polako doveo u formu. Zamisli tandema Locatelli i Pjanke. A Remzija, Rabiot, McKennie, Bentan***** i Arthur su vec tu. Bice rasprodaja. Bar dvojica od ovih ce ici. Ja bih volio da Remsey i Bentankur napuste Juve. A mozda i Arthur ako ga mogu uvaliti nekome jer je na cijeni a nije sad neki vrh realno.
2 0
bk123
Htjeli mi to priznati ili ne ali Pjanić je došao do tačke kad više ne može prema gore, slijedi neminovan pad i nevjerujem da može igrati više ozbiljnu ulogu u top 8 europskih ekipa, pa kako ih god vi poredate
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi