Raiola progovorio o potencijalnom transferu Donnarumme

Moguć je odlazak iz Milana

Raiola progovorio o potencijalnom transferu Donnarumme

Midhat Šljivak

Poznati fudbalski menadžer Mino Raiola potvrdio je kako bi mladi golman Milana Gianluigi Donnarumma mogao napustiti klub u ljetnom prelaznom roku.

Ovaj 18-godišnji čuvar mreže briljira na golu Rossonera otkako je preuzeo ulogu prvog golmana krajem 2015. godine. Njegove odbrane u privukle veliku pažnju, a među onima koji ga žele na svom golu su Chelsea, Manchester United, Juventus i Real Madrid.

Čini se kako će on ipak u englesku Premier ligu.

"Moram razmišljati o njegovim interesima. Ipak, želimo prvo vidjeti kako razmišljaju u Milanu, kakav tim će složiti, pa ćemo potom donijeti odluku", rekao je Raiola, te je dodao:

"Gigio vrijedi kao Modigliani, koji je jedan od najvećih italijanskih umjetnika. Međutim, ne treba praviti dramu oko svega. Ugovor ga još veže s Milanom", istakao je poznati agent.

Također, nije želio potvrditi ponudu Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"To morate pitati Bepea Marottu i Pavela Nedveda", dodao je Raiola.

Izvjesno je da bi Donnarumma lako mogao ostvariti veliki transfer, no sve će biti poznato u ljetnom prelaznom roku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi