Rakitić otkazao Daliću koji mu je poručio: Nespemni igrači mi ne trebaju...

Šta se dešava u reprezentaciji Hrvatske?

Rakitić otkazao Daliću koji mu je poručio: Nespemni igrači mi ne trebaju...

S. Grebović

Selektor reprezentacije Hrvatske objavio je spisak od 23 igrača na koje računa za septembarske utakmice kvalifikacija za Evropsko prvensto.

Vatrene u ovom mjesecu očekuju dueli sa Slovačkom 6. u gostima, odnosno Mađarskom 9. septembra na Poljudu.

Na tim utakmicama selektor Vatrenih, Zlatko Dalić od najstandarnijih igrača neće na raspolaganju imati Barceloninog Ivana Rakitića i Chelseovog Matea Kovačića.

"Ivan Rakitić je otkazao zbog neriješenog statusa u klubu, pa sam pozvao Marka Roga. Mateo Kovačić, također, ima problema sa povredom. Nespremni igrači mi ne trebaju, ne razmišljam puno o njima, pozvao sam druge za koje smatram da ih mogu dostojno zamijeniti", rekao je Dalić koji je umjesto Kovačića pozvao veznjaka Hajduka Miju Caktaša, dok je Rakitićevo mjesto zauzeo Marko Rog.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Hrvatska je trenutno trećeplasirana u svojoj grupi sa 6 osvojenih bodova koliko ima i Slovačka, tri manje od vodeće Mađarske koja je Kockastim nanijela šokantan poraz u drugom kolu sa 2:1.

Promo

Top Komentari

edo111
Rakitic ili Raketic?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi