Rakitićev agent: Sretan je u Barceloni, ali...
EPA

Šuška se o odlasku iz Barcelone

Rakitićev agent: Sretan je u Barceloni, ali...

U španskim medijima sve su češće špekulacije o tome kako bi Ivan Rakitić mogao napustiti Barcelonu.

Rakitić je već godinama standardni igrač Barcelone, s ovim klubom je osvojio sve što se moglo osvojiti, a njegovoj eri na Camp Nou mogao bi doći kraj u narednim mjesecima.

Iako je Rakitić u medijskim istupima često naglašavao da je sretan u Barceloni i da o odlasku uopće ne razmišlja, ispadanje iz Lige prvaka i katastrofalna partija koju je pružio u porazu od Liverpoola navodno su rezultirali time da u katalonskom timu razmišljaju da ga prodaju.

Za Rakitićevim uslugama od ranije vlada veliko interesovanje, javljao se Paris Saint-Germain u nekoliko navrata, a Španci su jučer izvijestili da je puno bliže Interu čiji čelnici su navodno već uspostavili kontakte s njegovim agentom i bratom Dejanom.

Po pitanju cijele situacije oglasio se i sam Dejan.

"Situacija je takva da je Rakitić vrlo sretan u Barceloni, što je dio jednog od najvećih klubova na svijetu, ali nemoguće je predvidjeti šta će se dogoditi u budućnosti. Sezona još traje", kazao je Dejan Rakitić za Tuttomercatoweb.

Nije na tome stao...

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U ovom trenutku maksimalno je usredotočen na finale Kupa Kralja kako bi osvojio s Barcelonom još jedan trofej. On iza sebe ima sjajnu sezonu, bez obzira na ono što se dogodilo na utakmici protiv Liverpoola", poručio je Dejan koji se brine o Rakitićevoj karijeri.

Reprezentativac Hrvatske je od dolaska iz Seville odigrao 265 utakmica za Barcelonu i pritom postigao 34 pogotka uz 36 asistencija. Sa Blaugranom je osvojio 13 trofeja, uključujući i Ligu prvaka 2015. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

luks-02
Rakitič je nasporiji igrač u španskoj ligi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi