Rakow i Rangers na korak od dogovora: Kovačević sve bliže Ostrvu

U najavi sjajan transfer bh. golmana

Rakow i Rangers na korak od dogovora: Kovačević sve bliže Ostrvu

H. Zilić

Evropski fudbal ostaje bez još jedne legende koja je oldučila da se okrene igračkoj penziji, ali i nekim trenerskim izazovima.

Bilo je pisanja po ostrvskim medijima da bi Allan McGregor mogao produžiti ugovor sa Rangersima na još godinu dana, ali od toga neće biti bišta.

Iskusnom 40-godišnjem golmanu će 31. maja isteću važeći ugovor sa Policajcima i to će biti kraj bogate karijere.

Ranije se pisalo o interenu Rangersa za bh. golmana Vladana Kovačevića kojeg vide kao idealnu zamjenu za Mc.Gregora.

I Glasgow Times se oglasio povodom ovih špekulacija, a nove vijesti govore da bi navodno Rangersi Rakowu platili oko četiri miliona eura za usluge Kovačevića, što je duplo više od njegove trenutno cijene koja iznosi dva miliona eura. Cilj Rakowa je također da proba duplo zaraditi na transferu Kovačevića i čini se da će uskoro pronaći zajednički jezik sa škotskim velikanom.

Kovačević je prroglašen za najboljeg golmana poljskog prvenstva gdje je s Rakowom osvojio Super kup i Kup države.

Bilo je ranije još interesa za bivšeg golmana Sarajeva ali sudeći prema sve uečstalijim pisanjima ostrvskih medija, Rangersi su dobro "zakuhali" situaciju i žele već u junu da završe transfer našeg golmana koji još uvijek nije debitovao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, iako se nalazi na posljednjem spisku selektora Ivayla Peteva.

Top Komentari

VenamaHrabrih
Ovi Škoti da su pametni doveli bi Pirića, rekordera po neodigranim utakmicama, a stalnog reprezentativca. Gdje u svijetu ima takav kapitalac, a naš??? Nigdje!! Oni dovode nakog Kovačevića... Čuj najbolji golman poljske lige? Čuj osvojio kup i super kup?? Čuj najviše cleansheet-ova?? Čuj dupla kruna sa predhodnim klubom?? Pa znaju li ti Škoti da niko ne zna ugrijat klupu ko Pirić? A to je u hladnim škotskim uslovima vrlo važno.
15 1
Alpasinacxx
Ako se ne varam Sarajevo ima klauzulu u ugovoru sa Vladanom kojom dobija 20% od svakog njegovog transfera. Na 4 Milke to dođe 800 k eura. Nije loše
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi