Kovačević i njegov Rakow ispali od Genta

Poraz poljskog tima

Kovačević i njegov Rakow ispali od Genta

S. Grebović

U revanš meču za ulazak u Play off Konferencijske lige Gent je sa 3:0 bio bolji od Rakowa i tako prošao dalje.

U meču odigranom prije sedam dana poljski predstavnik je slavio minimanlan trijumf 1:0, ali ta im zaliha nije bila dovoljna za večeras.

Gent je potpuno zasluženo rezultatom 3:0 slavio i plasirao se u grupnu fazu Konferencijske lige.

Bh. golman Vladan Kovačević i u ovom je meču čuvao mrežu Rakowa, a prvi put je kapitulirao u sudijskoj nadoknadi prvog dijela kada ga je matirao Tissoudali.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U nastavku je domaćin u razmaku od svega dva minuta postigao dva gola i to preko Odidja-Ofe i De Sarta. Poljaci se nisu uspjeli vratiti i za njih je evropska avantura ove sezone okončana ovim mečom.

Bivši golman Sarajeva je ovog ljeta prešao u redove Rakowa nakon tri godine provedene u bordo timu sa kojim je osvojio dvije titule Premijer lige, kao i dva Kupa naše zemlje.

Top Komentari

gubavica11
DOKAZ DA PETEV ZNA STA RADI RUPETINA OD GOLMANA KOJU SU SARAJLICIJE IZGURALE !!! PETEV VOLIM TE JER NE DOZVOLJAVAS MISEVIMA DA TI KROJE SASTAV
5 25
user1597698961
Gledam sturm mura,mali gazibegovic moraa biti u prvih 11,jednostavno moraa,mali je vec sad duplo bolji od cipetica i todorovica
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi