Ralf Rangnick objavio spisak igrača i na startu šokirao Austrijance

Zvijezda otpala

Ralf Rangnick objavio spisak igrača i na startu šokirao Austrijance

Edmir Škorić

Njemački stručnjak Ralf Rangnick nije se pretjerano proslavio u Manchester Unitedu, pa je odlučio da krene u neke druge izazove.

Rangnick je napustio Manchester United i tim ostavio perspektivnom Nizozemcu Eriku ten Hagu, dok se on prihvatio posla kao selektor Austrije.

Otkako je naslijedio Franka Fodea, Rangnick je objavio prvi spisak Austrijanaca i šokirao naciju, pošto je sklonio Aleksandra Dragovića, stopera Crvene zvezde koji je rekorder po broju nastupa u trenutnoj generaciji.

U martu je odigrao jubilarni 100. meč za ustriju, a prije dva mjeseca je protiv Škotske bio i kapiten, pa je pomalo zbunjujuće ono što je Rangnick uradio tako što ga nije uvrstio na popis igrača za naredne mečeve u Ligi nacija.

"Ova okolnost je jasan pokazatelj da novi selektor ne cijeni Aleksandra Dragovića i da se više oslanja na druge defanzivce", poručuje novinar austrijskog Kuriera, dok reprezentaciju čekaju teški dueli s Danskom, Francukom i Hrvatskom na početku trećeg izdanja Lige nacija.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Najveće zvijezde na spisku Austrije su David Alaba, Marko Arnautović i Saša Kalajdžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi