Odgođeno slavlje Celtica: Rangers ih je rastavio na proste faktore
Foto: Rangers Football Club

Visoka pobjeda u najvećem derbiju

Odgođeno slavlje Celtica: Rangers ih je rastavio na proste faktore

Eldar Ganibegović

I bod je danas bio dovoljan Celticu da nakon Old Firma proslavi novu titulu prvaka Škotske, tj. da je i matematički obezbijedi, ali to se nije dogodilo. Rangers je slavio visoku pobjedu u Old Firmu i odgodio slavlje najvećeg rivala.

U okviru 35. kola škotskog Premiershipa (play-off za prvaka) na Ibroxu su se sastali Rangers i Celtis, a domaći tim slavio je uvjerljivu pobjedu, bilo je 3:0.

Odmah je krenulo loše po goste. Igrala se peta minuta kada je Rangers stigao u vodstvo, a pogodio je Todd Cantwell.

Pola sata kasnije, tačnije u 34. minuti, Rangersi dupliraju prednost. Tavernier je asistirao za Souttara koji pogađa za 2:0.

Između ta dva gola Celtic je imao dvije sjajne šanse. U osmoj minuti je stativu pogodio Hyun-Gyu Oh, da bi Abadu u 16. minuti klizećim startom zaustavio jedan domaći fudbaler.

Pet minuta igre u drugom poluvremenu bilo je dovoljno Celticu da napravi, ali i prokocka još jednu šansu. O'Riley je imao šansu, ali je spasio domaći čuvar mreže.

Oglasi

Tačka na i stavljena je u 70. minuti. Fashion Sakala je pogodio za konačnih 3:0 i donio prvu pobjedu Rangersima protiv Celtica nakon sedam utakmica.

Celtic sada ima 95 bodova, deset više od Rangersa koji je drugi i tako će do kraja i ostati. Do kraja su još četiri kola i samo je pitanje kada će Celtic i matematički osigurati naslov, a za to šansu imaju već u narednom kolu.

U 36. kolu Celtic će biti domaćin St. Mirrenu, dok će Rangers i goste kod Hiberniana. Podsjetimo, prvak Škotske direktno obezbjeđuje mjesto u grupnoj fazi Lige prvaka, dok viceprvak ide u kvalifikacije.

Škotski Premiership, play-off, za prvaka, 35. kolo:

Rangers - Celtic 3:0 (Cantwell 5', Souttar 34', Sakala 70')

Top Komentari

user1665932445
Pa Celtic je osigur'o titulu još u prošlom kolu. Koji amaterizam od novinarstva...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi