Denis Huseinbašić na stolu ima ponude dva velikana evropskog fudbala
Nakon samo jedne sezone Denis Huseinbašić razmišlja o odlasku iz Kolna (Foto: EPA)

Žele ga veliki rivali

Denis Huseinbašić na stolu ima ponude dva velikana evropskog fudbala

Midhat Šljivak

Veznjak njemačkog Kolna i još uvijek potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Denis Huseinbašić (21) mogao bi napustiti Bundesligu na kraju ove sezone. Kako navodi list Bild nekoliko klubova je zainteresovano za usluge ovog fudbalera, a među njima su i škotski velikani Celtic i Rangers.

Denis Huseinbašić je imao odlično otvaranje sezone u dresu Kolna. Iznenadio je apsolutno sve jer se pojavio iznenada na velikoj sceni i igrao je odličan fudbal.

Ipak, 21-godišnji veznjak sve je više nezadovoljan svojim statusom. Želi više igrati, pa ozbiljno razmišlja da napusti Koln nakon samo jedne sezone.

Njemački list Bild danas donosi informaciju kako je nekoliko klubova zainteresovano za dovođenje potencijalnog reprezentativca Bosne i Hercegovine. Postoji interes klubova iz Engleske i Francuske, no dali su samo konkretna imena timova iz škotske.

Dva velikana iz ove zemlje Celtic i Rangersi navodno žele angažovati Huseinbašića u ljetnom prijelaznom roku i vidjet ćemo hoće li na kraju doći do realizacije transfera.

Huseinbašić je u Koln stigao prošlog ljeta iz niželigaša Offenbacha. Potpisao je ugovor do juna 2025. godine i pokazao se kao odličan potpis rukovodstva Jarčeva.

Oglasi

Igrao je ovaj mladi fudbaler dosta dobro u prvom dijelu sezone. Bio je standardan, postizao je golove, ali u posljednje vrijeme mnogo češće grije klupu, zbog čega je javno iskazao nezadovoljstvo.

Trener Steffen Baumgart smiruje strasti oko mladog fudbalera i govori kako samo treba biti malo strpljiv.

"On se ne slaže uvijek s mojim odlukama. Ali, treba znati da se računa njega, on je bio ekipe i razumijem ljutnju, mlad je još neiskusan i te faze svi fudbaleri prolaze u svojim karijerama. Mora biti malo strpljiv", poručio je Baumgart.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Huseinbašić je ove sezone odigrao 26 utakmica za Koln u svim takmičenjima, postigao je osam golova i upisao tri asistencije.

Član je mlade reprezentacije Njemačke, ali svi se nadaju da bi u budućnosti mogao nastupati za selekciju Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

FudbalskiZnalac
sta ima velikani hahahah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi