Rangnicku propao Milan, ali svejedno će raditi u Seriji A naredne sezone?

Rangnicku propao Milan, ali svejedno će raditi u Seriji A naredne sezone?

E. Škorić

Njemački stručnjak Ralf Rangnick bio je blizu preuzimanja Milana, ali na kraju je dogovor propao.

Rangnick je bi otako blizu potpisa ugovora s Rossonerima, no velikan sa San Sira odlučio je zadržati Stefana Piolija, koji je u međuvremenu nanizao sjajne rezultate.

Sada je govorio o tome.

“Sportski i ekonomski rezultati dio su istog projekta i glavni trener daje sve od sebe kad bira igrače koji odgovaraju njegovom nogometu, a da ne mora računati s tuđim odlukama. Jurgen Klopp to radi u Liverpoolu i vidite rezultate. Klubu je potreban održiv srednjoročni i dugoročni projekat i sve polazi od jednog koncepta: vrlo jasne ideje o nogometu koji želite da igrate", rekao je Rangnick, dodavši:

"Identitet vodi u sastav, kao što naprimjer sve momčadi Red Bulla igraju na isti način, bilo da je to Salzburg, Leipzig ili New York", dodao je Nijemac.

“Divim se fizičkoj spremnosti Zlatana Ibrahimovića u 38. godini, ali moj posao je stvarati vrijednost, a ne kupiti gotov proizvod. Igrače treba potražiti kad ih stvarno niko još ne zna. U Red Bullu kontinuirano smo sarađivali s skautskom mrežom, koja zna karakteristike i profile igrača koje tražimo", dodao je.

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Bundesliga i Serie A su slični, jer Bayern Munchen i Juventus dominiraju već dugi niz godina, a postoje i drugi klubovi koji pokušavaju stvoriti alternativu. Zbog toga vam je potrebna jasna vizija i plan, poput iznimnog posla koji je obavila Atalanta Giana Piera Gasperinija", smatra on.

On je pozitivno govorio o Romi i njenom novom projektu, te je na neki način otvori ovrata otvorenim kada je u pitanju rimski klub. U međuvremenu su ga italijanski mediji počeli povezivati sa Romom i nije isključeno da se tako nešto i dogodi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi