Italijani otkrili detalje razgovora Pirla i Džeke, jedan epitet bi mogao presuditi

Bliži se transfer u Juventus

Italijani otkrili detalje razgovora Pirla i Džeke, jedan epitet bi mogao presuditi

Admin Čaušević

Edin Džeko bi u narednim sedmicama mogao realizovati najveći transfer u svojoj karijeri i potpisati ugovor sa slavnim Juventusom. 

Posljednjih dana intenzivirani su kontakti između Juventusa i Džeke, a prvi korak je napravio novi trener Stare dame, Andrea Pirlo.

Nakon što je Gazzetta dello Sport objavila da je Pirlo telefonskim putem kontaktirao Džeku, Corriere dello Sport je objavio i detalje razgovora.

Legendarni Italijan je kapitenu bh. reprezentacije Bosne i Hercegovine koliko ga smatra važnim, objasnio mu je kako zamišlja svoj Juventus s njim u timu, a pokušao ga je i kupiti rečenicom: "Ti si šampion".

Pirlo od Džeke prije svega očekuje da bude centralni napadač Juventusa, ali i da igra kao ofanzivni veznjak prilikom kretanja u napad te da presingom bude prvi defanzivac kada se tim brani.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U torinskom klubu su itekako ozbiljni po pitanju dovođenja Džeke, ali prije toga morat će ubijediti i Romu. Vučica bi navodno bila zadovoljna sa 10 miliona i dva miliona bonusa.

Pošto Sarajliju sada očekuju reprezentativne obaveze teško je vjerovati da će njegov transfer u Juventus biti kompletiran u narednih desetak dana.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

botin1981
Dosadni ste više sa dzekom kad pređe onda pisite
4 0
spectron
Bliži se ima 7 dana kako se bliži :)
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi