Pirlo telefonirao Džeki: Navijači Juventusa već spremili dres, ali jedan sitni detalj sve kvari

Dijamant sve bliže Staroj dami

Pirlo telefonirao Džeki: Navijači Juventusa već spremili dres, ali jedan sitni detalj sve kvari

Admin Čaušević

Bio je Edin Džeko u prošlosti blizu odlaska iz Rome, prvo u Chelsea, a zatim u Inter, međutim dojam je da trenutno nikad nije bio bliži da napusti redove Vučice. 

U jesen karijere Džeko je blizu realizacije zvučnog transfera i potpisa za Juventus. Prije desetak godina prešao je iz Wolfsburga u Manchester City, ali dojam je da je Stara dama zalogaj više.

Proteklih dana popularni Dijamant je pun medijskih napisa, tako je bilo i jutros. Gazzetta dello Sport je objavila ekskluzivu kako je Andrea Pirlo obavio telefonski razgovor sa kapitenom bh. reprezentacije.

Detalji nisu poznati, ali evidentno kako je novi trener Bianconera pokušao nagovoriti Džeku da pristane na transfer te zaigra u već godinama najboljem italijanskom timu.

Jučer su se počele pojavljivati i cifre transfera. Roma želi 10 miliona plu dva miliona bonusa, ali sigurno Sarajliju neće pustiti dok ne dogovori njegovu propisnu zamjenu. Prva meta je Arkadiusz Milik.

U međuvremenu i navijači Juventusa su već počeli pripremati iskusnog napadača za Juventus. Uz pomoć photoshopa kreirali su Džekin dres s brojem 9 na leđima kao stoji okačen u svlačionici Allianz stadium.

Da bi dres izgledao što uvjerljivije stavljen je ormarić s Džekinim prezimenom, međutim jedan detalj otkrio je da se radi o dorađenoj fotografiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na poleđini se može vidjeti broj 7 što znači da je u pitanju prerađeni dres Cristiana Ronalda uoči nedavnog meča Lige prvaka protiv Lyona.

Bilo kako bilo, Džeku očekuje nekoliko neizvjesnih dan. Italijani tvrde da je već pristao na transfer u Juventus, ali ipak treba sačekati i Rominu posljednju riječ.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

spectron
Argentina ima Messija,Portugal Ronalda,a mi našeg Džeku,na kojeg možemo samo biti ponosni.Gdje god bio,klasa si i cijenjen kako kao čovjek,tako i kao igrač.I to svugdje :)
11 1
Aconcagua
Zalogaj više? Pa čovjek je klasa,a naš!!!
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi