Ranieri definitivno napušta klupu Nantesa

Potvrdio vlasnik kluba

Ranieri definitivno napušta klupu Nantesa

Italijanski strateg Claudio Ranieri u narednoj sezoni neće voditi Nantes, potvrdio je vlasnik kluba.

Iskusni Ranieri je u Francusku došao u junu, potpisavši dvogodišnji ugovor s Nantesom, međutim isti do kraja neće odraditi. Poslije samo jedne sezone između dvije strane je dogovoren raskid saradnje.

“Ništa ne moramo skrivati. Nema ljutnje. Zahvaljujemo mu na svemu učinjenom, ali to je život", kazao je Nantesov vlasnik Waldemar Kita za ugledni L'Equipe.

Čelnici Nantesa nisu pretjerani zadovoljni rezultatima koje je klub ostvario od Ranierijevim vodstvom, a navodno razlog za raskid saradnje leži i u lošem odnosu između dvije strane.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ranieri je prije Nantesa, između ostalog, vodio još Leicester, Napoli, Chelsea, Atletico, Fiorentinu, Romu, Inter, Juventus, Valenciju...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi