Ranieri ima zanimljivu klauzulu u ugovoru

Napušta Leicester na kraju sezone?

Ranieri ima zanimljivu klauzulu u ugovoru

Endin Čaušević

Fudbaleri Leicestera ove sezone su prava senzacija u Evropi, a jedan od najzaslužniji za to je menadžer ove ekipe Claudio Ranieri.

Ranieri je ove sezone u centru pažnje medija u Evropi jer s Leicesterom radi čuda u Premiershipu. Ipak, sve je više priča da će ovaj stručnjak na kraju sezone napustiti lisice.

On sa Leicesterom ima ugovor do ljeta 2018. godine, a ima i zanimljivu klauzulu u ugovoru. Naime, on može ići iz Leicestera za samo jedan milion eura. Prema pisanju medija u Engleskoj Ranieri je glavni kandidat za preuzimanje reprezentacije Italije nakon Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mnogi vjeruju da će Ranieri uspjeti da izdrži do kraja sezone, te da će Leicester stići do titule. Legendarni Sir Alex Ferguson izjavio je da je uvjeren da će Leicester osigurati titulu prvaka Engleske čak tri kola prije kraja prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi