Ranieri: Moj san je mrtav!

Oglasio se nakon otkaza u Leicesteru

Ranieri: Moj san je mrtav!

Endin Čaušević

Italijanski stručnjak Claudio Ranieri jučer je dobio otkaz u Leicesteru na iznenađenje sportske javnosti širom svijeta.

Čelnici aktuelnog prvaka Engleske uručili su sinoć otkaz Ranieriju koji je samo devet mjeseci prije toga napravio veliku senzaciju u svijetu fudbala. Italijanski stručnjak je uradio ono što je bilo nemoguće, te je donio titulu prvaka Engleske u Leicester.

No, na njegovu žalost to mu kod čelnika kluba nije donijelo kredit koji je zaslužio. Leicester se trenutno nalazi u rezultatskoj krizi, a prvi koji je platio ceh za to bio je upravo Ranieri. Nakon skoro 24 sata šutnje konačno se oglasio i Italijan koji je objavio zvanično saopštenje.

"Moj san je od jučer mrtav" Nakon euforije prošle sezone i osvajanja titule prvaka sve ono što sam sanjao jeste da ostanem u Leicesteru. Nažalost to neće biti slučaj. Avantura ovdje je bila nevjerovatna i zauvijek ću je pamtiti. Zahvaljujem se svima u klubu i svakome ko je bio dio onoga što smo postigli, ali najviše se zahvaljujem navijačima", napisao je Ranieri, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Primili ste me u svoja srca od prvog dana i zaista ste me voljeli, a volio sam i ja vas. Niko nam ne može oduzeti ono što smo zajedno postigli i nadam se da se svega toga sjećate s osmijehom svaki dan. To je bilo vrijeme sreće i zadovoljstva koje nikada neću zaboraviti. Bila mi je čast biti šampion sa svima vama".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi