Ranieri objasnio zašto je krenuo sa Pastoreom od prve minute, ali i dao čudnu izjavu za Contea
Ranieri smatra da je današnja utakmica Rome bila najbolja otkako je stigao na klupu rimskog kluba

Zanimljiva izjava trenera Rome

Ranieri objasnio zašto je krenuo sa Pastoreom od prve minute, ali i dao čudnu izjavu za Contea

S. Pašalić, foto: EPA

Roma je danas stigla do važne pobjede protiv Cagliarija od 3:0 i preskočila Milan na četvrtom mjestu na tabeli.

Claudio Ranieri je objasnio zašto je od prve minute na teren poslao Javiera Pastorea koji od marta nije igrao zbog povrede, a posljednji put je počeo u prvih jedanaest još u septembru. Danas je odmah iskoristio svoju priliku i postigao drugi gol Rome.

"Trening je svetinja, tu igrači razgovaraju. Već sam razmišljao o tome da ga iskoristim prošle sedmice zbog onoga što je radio na treningu i to potvrđuje taj početni dojam", rekao je trener Rome nakon utakmice.

"Ovo je naša najbolja utakmica otkako sam stigao. Rano smo postigli dva pogotka i momci su se osigurali. Često kažem da nekoliko ekipa ima onoliko kvalitete koliko i oni, pa sam ih potaknuo da ga proslijede, izaberu ono što je najbolje za ekipu, a ne da budu egoisti sa svojim odlukama. Učinili su to savršeno"

"Naglasio sam da smo dopustili Interu previše prodora i oni bi neizbježno iz toga postigli gol. Cagliari je izvrstan u širenju igre, a Leonardo Pavoletti izaziva puno problema u zraku, pa je bilo vrlo važno da zaustavimo prodore i da su naši igrači naporno radili kako bi to osigurali"

Novinari su upitalo Ranierija hoće li provesti nedjelju gledajući Torino-Milan i nadajući se da će se Rossoneri napraviti kiks kako bi Roma mogla ostati na četvrtom mjestu.

"Sutra je naš slobodan dan i uživat ću ga provesti sa svojom porodicom", reko je Ranieri

Bivšeg trenera Leicestera pitali su zašto su se igrači Vučice toliko mučili ranije u sezoni.

"Neki su važni igrači ostali preko ljeta, a kad se to dogodi, oni koji ostanu nisu toliko sretni. Očito je bilo razočaranja, a novim igračima koji su stigli nije se pomoglo da se smire. Nisu to namjerno učinili, ali su neizbježno još uvijek razmišljali o prošloj sezoni i izvanrednom uspjehu u Ligi prvaka, ali i o igračima"

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ranierija su kao velikog navijača Rome upitali šta misli o tome da Antonio Conte preuzme rimski tim naredne sezone.

"Kao obožavatelj Rome, volio bih vidjeti Contea na klupi. To bi me jako usrećilo. Ne pitajte me hoće li doći, jer ja sam posljednji koji to zna", zaključio je uz osmijeh trener Rome.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi