Ranieri: Sada na red dolazi prvenstvo
EPA

Nakon uspjeha u LP

Ranieri: Sada na red dolazi prvenstvo

Fudbaleri Leicestera ostvarili su sinoć historijski rezultat.

Aktuelni šampioni Engleske pobjedom nad Club Bruggeom (2:1) izborili su plasman u osminu finala Lige prvaka, a svjestan velikog uspjeha je i trener Claudio Ranieri.

"Ovo je nevjerovatno, prvi smo u grupi. Sretan sam i ponosan na igrače, sretan sam i zbog predsjednika, navijača i svih. Putovanje se nastavlja", izjavio je iskusni Ranieri nakon pobjede nad belgijskim klubom. 

S druge strane, Leicesteru ne cvjetaju ruže u prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Lijepo je što smo prvi u grupi, ali naše misli sada treba da budu posvećene Premiershipu. Moram da natjeram igrače da tako razmišljaju. Moramo da igramo na istom nivou kao i Ligu prvaka", istakao je Ranieri. 

Lisice u Premiershipu trenutno zauzimaju 14. poziciju sa 12 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi