Ranieri "zaprijetio" igračima Rome

Nakon poraza od SPAL-a

Ranieri "zaprijetio" igračima Rome

Edmir Škorić

Trener Rome Claudio Ranieri razočaran je kako je njegov tim igrao danas protiv SPAL-a.

SPAL je u ovoj sezoni dva puta dobio Romu. Prvo na Olimpicu, sada pred svojim navijačima, a ovaj poraz samo je pogoršao situaciju Vučici, koja će teško do Lige prvaka.

“Igrali smo protiv tima i nismo bili tim. Veliki trud bez organizacije jednostavno nije dovoljan “, rekao je Ranieri, pa je nastavio:

“Izgubili smo praktično svaki duel, posebno one na zemlji. SPAL je dosta pokušaovao da odugovlači i krade vrijeme u drugom poluvremenu, što u potpunosti razumijem u njihovim okolnostima".

“Moramo biti odlučniji, više timski i poboljšati taktiku, jer dobro radimo i trčimo, ali bez pravog razmišljanja i to nije dovoljno dobro. Bit će dobro ako Roma uđe u Ligu prvaka, ako ne, onda bi mnogi igrači mogli da se promijene i prvog dana sam im rekao da se moraju dokazati", zaključio je iskusni italijanski trener.

Meč su obilježile i VAR intervencije, dosuđena su dva penala, jedan na Džeki, a drugi ne Petagni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Moramo pokušati stvoriti što manje kontroverzi i nastojati pomoći sudijama. Zvaničnici VAR-a su ga posmatrali i donijeli istu odluku. Pozitivan sam u pogledu VAR-a, jer ako postoje sumnje, oni i četvrti zvaničnik mogu predložiti da sudija ponovo pogleda", rekao je Ranieri na kraju.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi