Varane i Real bez dogovora, Francuz pravi veliki transfer
Foto - EPA

Napušta klub nakon 10 godina

Varane i Real bez dogovora, Francuz pravi veliki transfer

Midhat Šljivak

Francuski fudbaler Raphael Varane mogao bi napustiti Real Madrid.

Razgovori o produžetku saradnje između 28-godišnjeg defanzivca i Reala su zaustavljeni, te je izvjesno da će on napustiti klub.

To se možda dogodi već ovog ljeta, a interes za njega pokazuju PSG i Chelsea.

Varane je navodno glavna želja Thomasa Tuchela u Chelseaju, a za njegove usluge mora se izdvojiti 60 miliona eura.

Ovaj defanzivac je govorio o svojoj budućnosti na okupljanju reprezentacije i rekao je:

"Nije vrijeme da sada govorim o budućnosti. Fokusiran sam na Euro. Svi smo ljudi, možemo razgovarati o tome, ali što se mene tiče, to nije tema o kojoj svakodnevno raspravljam u svlačionici. Ako budem morao razgovarati o tome, to će biti sa ljudima koji su zaduženi za to", rekao je Varane.

Oglasi

Raphael Varene je u Real Madrid stigao prije deset godina iz francuskog Lensa i sa Kraljevima je osvojio apsolutnos ve.

Odirao je ukupno 360 utakmica i postigao je 17 golova.

Poznata je Marcelova sudbina u Realu

Marcelo Vieira da Silva Junior, u svijetu fudbala poznatiji samo kao Marcelo i u narednoj sezoni će nositi dres Real Madrida.

Iako se u posljednjih nekoliko mjeseci govorilo da će iskusni Marcelo godinu prije isteka ugovora napustiti Real, od toga neće biti ništa.

Bar tako piše dobro informisana Marca koja tvrdi da je Marcelo kontaktirao čelnike Reala kako bi saznao kakvi su njihovi planovi vezani za njegov status.

Oglasi

Dobio je uvjerenje da će ugovor odraditi do kraja, odnosno da ga nemaju namjeru puštati ili prodavati prije ljeta naredne godine.

Navodno, na takvu odluku uticalo je i mišljenje novog trenera Carla Ancelottija koji na Marcela ozbiljno računa u narednoj sezoni.

U prošloj je ovaj iskusni Brazilac u prvenstvu odigrao 16 utakmica za Real. Nije se upisivao u listu strijelaca, no uspio je dva puta asistirati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Marcelo je u Real stigao početkom 2007. godine iz Fluminensea u transferu vrijednom 6.5 miliona funti.

Ukupno je sa "kraljevskim klubom" osvojio 22 trofeja, a odigrao je ukupno 528 utakmica, Postigao je pritom 38 pogodaka kojima je dodao i 101 asistenciju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Dovesti Van Dajka i nece se isjetiti odlazak Ramosa i Varana
3 8
dinass
Iskreno i nije nesto pokazao a sklon je povredama
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi