Sergio Ramos nije jedini koji će se ovog ljeta oprostiti od Real Madrida

Odlazi i Varane

Sergio Ramos nije jedini koji će se ovog ljeta oprostiti od Real Madrida

E. Čaušević

Sergio Ramos jučer se oprostio od Real Madrida i potvrdio je da neće potpisati novi ugovor.

Iskusni defanzivac je u dresu kraljevskog kluba igrao čak 16 godina i sigurno je još uvijek jedan od najboljih odbrambenih igrača na svijetu.

Međutim, nakon pregovora s klubom nije došlo do dogovora da Ramos potpiše ugovor i svoju karijeru završi u dresu Real Madrida. Sigurno je da će imati dosta ponuda na stolu i bit će zanimljivo vidjeti gdje će Ramos nastaviti svoju karijeru.

Ipak, Ramos nije jedini defanzivac koji će ovog ljeta napustiti Kraljeve. Naime, na izlaznim vratima nalazi se i Raphael Varane koji također ne želi da produži ugovor s ovim klubom.

Real je ponudio francuskom reprezentativcu novi ugovor, ali Varane je odlučan da karijeru nastavi u nekom drugom klubu. Kraljevi ne žele da i on narednog ljeta ode bez obeštećenja i spremni su da ga prodaju ovog ljeta.

Španski mediji danas su objavili da će Varane svoju odluku saopštiti nakon Evropskog prvenstva, ali da je već sada jasno da će to biti potvrda da napušta Real Madrid.

Oglasi

Također, pojedini francuski mediji objavili su da je Varane odlučan da se nakon deset godina vrati u Francusku i da karijeru nastavi u PSG-u.

Le Parisien je objavio prije nekoliko dana da je PSG spreman izdvojiti oko 60 miliona eura za Varanea što bi za Kraljeve sigurno bila odlična zarada.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, očekuje se da će Varane potpisati ugovor do ljeta 2025. godine prema kojem će godišnje zarađivati oko deset miliona eura. Zvanična potvrda transfera trebala bi se desiti upravo nakon Evropskog prvenstva.

Varane je u Real Madrid stigao još prije godine iz Lensa kada je plaćen deset miliona eura i pokazao se kao pun pogodak kluba sa Santiago Bernabeua.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi