Chelsea večeras završio još jedan veliki transfer, za Brazilca izdvojeno preko 60 miliona eura

Brazilac stiže

Chelsea večeras završio još jedan veliki transfer, za Brazilca izdvojeno preko 60 miliona eura

Edmir Škorić

Londonski klub se polako aktivirao po dolasku novog vlasnika i na pragu je prvih velikih pojačanja.

Sve je bliže Chelsea dovođenju Raheema Sterlinga iz Manchester Cityja, ali danas se piše da je londonski klub na pragu da potpiše i Raphinhu, Brazilca iz Leedsa kojeg će platiti 64 miliona eura.

Ponuda je otišla na adresu Leedsa, a sve što je ostalo da se dogovore lični uslovi i vjeruje se da tu nema nikakvih problema i da će sjajni bek obući plavi dres u novoj sezoni.

Raphinha je bio zagrijan za prelazak u Barcelonu, ali zbog svojih stalnih financijskih problema Katalonci su morali odustati od tog poteza, pa su na kraju vrata otvorena Chelseaju, a engleski velikan nije propustio tu šansu.

25-godišnjak je čelnicima kluba s Elland Roada jasno dao do znanja da se želi pridružiti većem klubu koji mu može ponuditi nastupe u Ligi prvaka i veće šanse za osvajanje trofeja. Također, nije zanemarivo ni to da će imati mnogo veću platu nego što je imao u Leedsu.

Raphinha se pridružio Leedsu iz Rennesa 2020. i bio je otkriće za klub iz Yorkshirea. Bio je ključan u tome što im je pomogao da izbjegnu ispadanje iz Premier lige prošle sezone, ali je imao jasnu želju da napravi iskorak u karijeri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Londonu se očekuju još neka velika pojačanja, između ostalih spomenuti Sterling, ali i defanzivac iz Juventusa Matthijs de Ligt, a spominje se sada i Neymar, kojeg PSG namjerava prodati, pa čak i zvijezda poput Cristiana Ronalda.

Ekipu su do sada napustili Antonio Rudiger koji je prešao u Real, zatim Andres Christensen, dok je Romelu Lukaku dogovorio povratak u Inter. Očekuje se i odlazak dosadašnje kapitena Cesara Azpilicuete. Višak je navodno i Christian Pulišić.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kiss
Iskreno ne vrijedi ovoliko novca i mislim da će biti promašaj jer i nije neki igrač,volio bih da griješim pred nama je
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi