Chelsea kao da je neko prokleo: Vina nije znao šta će sa loptom pa postigao najljepši gol u karijeri

Bournemouth stigao do poravnanja

Chelsea kao da je neko prokleo: Vina nije znao šta će sa loptom pa postigao najljepši gol u karijeri

Esmer Oštraković

U toku je utakmica 35. kola Premiershipa između Bournemoutha i Chelseaja, a nakon nešto više od pola sata igre rezultat je 1:1.

Chelsea je u očajnoj formi, te su navijači ovog kluba očekivali da će njihov klub barem danas odigrati dobru utakmicu i upisati pobjedu.

Krenulo je u tom pravcu jer je Chelsea nakon samo devet minuta igre došao do prednosti. Kante je asistirao, a gol je postigoa Gallagher.

Ipak, njihova prednost trajala je malo više od deset minuta. Bournemouth je napravio sjajnu akciju, a gol za poravnanje postigao je Vina.

Zaista se mora priznati da je fudbaler Bournemoutha postigao prelijep pogodak koji je svojom paradom Kepa samo uljepšao.

Gol možete pogledati OVDJE.

Nakon ovog gola nije viđena niti jedna ozbiljnija prilika, ali obzirom na to kako Chelsea igra teško je očekivati da dođu do novog vodstva.

Kada je riječ o trenutnom izgledu tabele, Chelsea se nalazi na 12. mjestu, a Bournemouth na 14. poziciji i obje ekipe imaju po 40 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zanimljivo je to da bi se Chelsea porazom na ovoj utakmici, te eventualnim pobjedama Notthingam Foresta, Leicestera i Evertona mogao dovesti u jako nezgodnu situaciju.

Naravno teško je i zamisliti scenarij u kojem Chelsea ispada iz Premiershipa, ali obzirom na to kakve igre pružaju ništa nije nemoguće.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi